avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, eu sunt despărțită de soț, avem un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, eu sunt despărțită de soț, avem un copil care ...

Bună ziua, eu sunt despărțită de soț, avem un copil care a rămas în grija mea! Fostul meu soț mai are o fată cu altă femeie!
Întrebarea mea este, cum poate să treacă un apartament pe numele copilului meu, mentionez că are 15 ani!
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua,

Donație sau vânzare. Preferabil vânzare.
Vânzare nu se prea poate dacă minorul nu are bani să-l cumpere. C/V fără plata reală prin cont bancar e tot o donație. Iar un alt dezavantaj este că la contractul de V/C costă mai mult ca cel pentru donația reală. Pentru tranzacție trebuie și acordul autorității tutelare de la primărie.

Dacă tata copilului dvs mai are și alți copii, pot intenta la un anumit moment procese cu copilul dvs, dacă acelora li s-a încălcat rezerva succesorală. Asta în cazul donației.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
Bună ziua, dacă este minor cum poate să facă actul de vânzare cumparare pe numele lui?

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Mai întâi se pune problema dacă are minorul banii necesari să-l cumpere.

Am spus mai sus că nu se poate perfecta nici un fel de act în numele minorului fără ASISTENȚA TUTELARA de la primărie. Minorul are nevoie să fie asistat de un tutore pentru a i se perfecta la notar o donație, sau o moștenire.......
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți sigur că este așa ?
Consider că mama e reprezentantul legal al copilului iar copilul are capacitate de exercițiu restrânsă. Cred că tutorele e numit doar dacă ar exista un eventual conflict de interese sau nu are reprezentant legal.
Dar, poate că mă însel eu.

Dapix a scris:

Mai întâi se pune problema dacă are minorul banii necesari să-l cumpere.

Am spus mai sus că nu se poate perfecta nici un fel de act în numele minorului fără ASISTENȚA TUTELARA de la primărie. Minorul are nevoie să fie asistat de un tutore pentru a i se perfecta la notar o donație, sau o moștenire.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)
Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Betea Betea Avem un imobil pe care vrem sa il dam celor 2 copii de 12 si 14 ani. Daca se poate ca ei sa fie proprietari si prin ce acte ? (vezi toată discuția)