avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fuziune ONG-uri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fuziune ONG-uri

Buna ziua. Conduc un ONG de care, din anumite motive nu ma mai pot ocupa si am cam ramas fara membri. Mai suntem doar CD, fara activitate, fiecare dintre noi fiind ocupat u afaceri, plecat in alta tara, etc. Am gasit o asociatie (ONG) care face lucruri minunate pentru tineri. Intrebarea mea este: Ar putea fuziona cele doua asociatii? C Mai concret> Asociatia noastra ar putea fuziona prin absorbtie de catre cealalta asociatie? Ce ar presupune acest demers? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:16, 3 Martie 2021
da, si la ONG-uri este posibila fuziunea prin contopire cat si cea prin absorbtie. Insa legea speciala ( OG 26 / 2000) nu prevede o procedura anume iar Codul Civil, care e legea generala, traseaza doar niste principii foarte generale ref, fuziunea persoanelor juridice... In aceste conditii de cvasivid legislativ, instantele sunt destul de derutate si confuze si nu prea stiu ce si cum sa ceara si sa judece si s=ar putea sa dureze mult si sa fie complicata si incerta procedura, asa ca ar trebui sa va ganditi si la varianta de a dizolva voluntar asociatia si a dona celeilalte eventualul activ patrimonial net ramas., daca nu sunt si chestii strict personale pe asociatie ex. anumite titulaturi sau certificari sau merite trecute care prin dizolvare s-ar pierde....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune / divizare ong s.a. persoană juridică de drept public. BaraganMarius BaraganMarius Salut! Am nevoie de ajutorul vostru. Dețin un ONG în care am obținut anumite merite, rezultate de notorietate recunoscute într-un clasament de ... (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Fuziune asociatii sportive homereg homereg Buna ziua, As dori sa stiu cum se face fuziunea a 2 ONG uri , respectiv a 2 asociatii sportive !!! Stiu in mare pasii de urmat dar nu stiu procedura ... (vezi toată discuția)