avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fuziune asociatii sportive
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fuziune asociatii sportive

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se face fuziunea a 2 ONG uri , respectiv a 2 asociatii sportive !!! Stiu in mare pasii de urmat dar nu stiu procedura financiar contabila si ce acte se depun la tribunal !?
Va multumesc

P.S. Am postat si pe bursa , dar cine poate rezolva aceasta fuziune , astept oferte si aici pe forum.
Cel mai recent răspuns: homereg , utilizator 11:40, 9 Octombrie 2014
Fuziunea va fi prin absorbtie sau prin contopire? Reglementarile legale exprese sunt foarte ”subtiri” ( art. 234-235 COd Civil si art. 34^1 si 34^2 din OG 26 / 2000). Daca sunt asociatii, competent nu este tribunalul, ci judecatoria. Actele difera dupa cum este contopire sau absorbtie...
fuziunea este prin contopire , sunt doua asociatii sportive , si , da , aveti dreptate , este la judecatorie ...insa doresc sa stiu etapele, exact, si proceduri , mai ales pe latura financiar-contabila !?? se fac bilanturi de dizolvare - lichidare pentru fiecare asociatie sau expertize de specialitate , cum se depun la dosar !? hotararile de fuziune sunt facute , statutul noii asociatii este facut , rezervare de nume este , ...ce ar mai trebui si sub ce forma ...multumesc !... sau daca are cineva o oferta pentru a face si a termina aceasta fuziune , astept oferte , pentru Reghin , Mures
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
homereg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie rody16 rody16 Buna ziua Am nevoie si eu urgent de un raspuns. Am un caz in care s-a hotarat fuziunea prin absorbtie a doua societati, cu lichidarea uneia dintre ele. ... (vezi toată discuția)
Fuziune 2 asociatii nonprofit homereg homereg Buna ziua , As dori sa stiu cum se procedeaza cu patrimoniul in cazul fuziunii a 2 asociatii sportive ?? Cum se constituie noul ... (vezi toată discuția)