Am urmatoarea situatie: eu sunt co-proprietara ( impreuna cu mama mea si fratele meu ) a unor proprietati ( apartamente) in urma unor mosteniri. O mostenire testamentara in urma careia suntem proprietari 1/3 fiecare dintr-un apartament lasat de o matusa de grad 2, iar cealalta este succesiunea facuta dupa moartea tatalui, in urma careia fiecare am mostenit conform legii diversele cote.
As vrea sa ies din indiviziunea cu ei si sa nu mai fie nici o legatura cu proprietati impartite etc, si ce nu stiu este cum pot face acest lucru pentru amandoua cazurile. Din succesiunea de la tatal meu deja am acceptat o parte din mostenire si beneficiat de ea, si inteleg ca nu pot sa fac renuntare doar la o parte, ori renunt la tot ( si a trecut mai mult de un an de la succesiune oricum), ori accept succesiunea ( ceea ce am facut).
In succesiunea aceea era inclus si un mic teren care la data mortii tatalui meu nu avea cadastru etc, nu a fost inclus in succesiune, si inca nu e inclus - nici asta nu stiu cum se rezolva.
Noi nu ne intelegem deloc intre noi si din acest motiv, pentru linistea mea, as dori sa renunt in favoarea lor la ce imi revine. Intrebarea mea este, trebuie sa fim toti prezenti la notar pentru asta? Sau pot merge eu cu actele pe care le am si sa donez cumva partea mea in favoarea lor?
Intreb pentru ca ei nu vor sa rezolve si sa ne intalnim si eu nu mai am timp / rabdare etc, si vreau sa stiu cum pot iesi din aceasta situatie fara sa depind de ei.