avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul meu a plantat da cum 5ani un alun la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul meu a plantat da cum 5ani un alun la distanță de 60cm ...

Vecinul meu a plantat da cum 5ani un alun la distanță de 60cm de hotar. Desi am protestat, ptr ca am casa aproape de hotar, vecinul a continuat să nu țină cont de faptul că e posibil pe viitor sa imi afecteze fundația casei,zicînd ca alunul e arbust si e ca si vita de vie. Eu ma indoiesc de acest lucru. Am dreptul sa cer scoaterea alunului in cazul de față, alunul avînd acum aproximativ 5metri înălțime?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 24 Decembrie 2020
art 613
(1) În lipsa unor dispoziții cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiți la o distanță de cel puțin 2 metri de linia de hotar, cu excepția acelora mai mici de 2 metri, a plantațiilor și a gardurilor vii.

(2) În caz de nerespectare a distanței, proprietarul vecin este îndreptățit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălțimea cuvenită, a arborilor, plantațiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.

(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum și dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.


totusi, e pacat de alun, puteti sa va asigurati ca radacinile nu ajung la casa.
despre specie, puteti vb cu un specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Taiere puieti de catre vecin ionenea ionenea In primavara am plantat la cca 60 cm de limita cu vecinul(inca nu exista gard) niste puieti de salcam de 60cm-1m.Vecinul mi-a cerut sa-i tai iar eu am ... (vezi toată discuția)
Copac langa hotar lazarlivia lazarlivia Este voie sa fie lasat un frasin sa creasca lipit de hotar, umbrind curtea vecinului si toata frunza cazand la vecin ? (vezi toată discuția)