avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Pt. că nu am reușit să-mi mai găsesc ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Pt. că nu am reușit să-mi mai găsesc un loc de ...

Bună ziua,
Pt. că nu am reușit să-mi mai găsesc un loc de muncă și fiind în șomaj, m-am gândit ca fie chiar și o pensie anticipată parțial este mai mare decât ajutorul de șomaj (cine să mă mai angajeze la 60 ani, cu studii superioare, pe pandemia asta și în condițiile în care există atâția tineri șomeri pe care poți să ți-i formezi și să-i plătești mai puțin decât pe mine?), drept pt. care mi-am introdus cererea de pensionare la 60 ani impliniți și 35 ani de muncă.
Din păcate cererea mi-a fost respinsă din cauză că nu am decât 34 ani, 5 luni și 5 zile cotizație efectivă (6 luni lipsă de la un angajator și diferența din însumarea zilelor fără salariu de la alt angajator, pe motive economice - stăteam vinerea acasă).
Mi s-a explicat că îmi sunt necesare neapărat încă 7 luni de contribuție la sistemul de pensie.
Întrebare : perioada de șomaj este asimilată și ca perioadă de cotizație sau doar ca perioadă de vechime? Se ia în considerare în situația pensiei anticipate parțial?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Bică Marian
Cel mai recent răspuns: nahir , utilizator 14:42, 24 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada in care ati beneficiati de indemnizatia de somaj se va lua in calcul la stabilirea stagiului de cotizare realizat pentru orice tip de pensie .
Vă mulțumesc pentru amabilitatea răspunsului. Acum stau și eu un pic mai liniștit de sărbători.
Să aveți un Crăciun fericit și un an nou mult mai bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? zsuzsannao zsuzsannao Buna seara! Rog sa ma ajutati sa aflu daca pot beneficia de ajutor de somaj. In 28 martie 2011 m-am angajat din somaj,in 20 decembrie ca dar de craciun am ... (vezi toată discuția)
Detalii carte de munca iulianstf iulianstf buna ziua, daca se face o angajare la o persoana de peste 40 de ani plateste statul cartea de munca timp de un an? multa stima, sarbatori fericite (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati si facilitati adipro adipro In ce conditii o interprindere individuala nu plateste darile catre stat cand angajeaza un salariat? (vezi toată discuția)