avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna seara!
Rog sa ma ajutati sa aflu daca pot beneficia de ajutor de somaj.
In 28 martie 2011 m-am angajat din somaj,in 20 decembrie ca dar de craciun am primit notificare de preaviz pana in 18 ianuarie2012.Am 12 luni lucrate in ultimii 24 dar intrebarea mea este daca am dreptul sau nu la ajutor de somaj fiind angajata dein somaj?
Va doresc craciun mai fericit ca al meu!: sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters232211 , utilizator 22:29, 24 Decembrie 2011
Buna seara

Imi pare rau de cadoul pe care dvs. l-ati primit. Si acum referitor la intrebarile dvs :
- la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, nu se iau în considerare perioadele care constituie stagiu de cotizare utilizate deja pentru stabilirea şi acordarea a unui alt drept la indemnizaţie de şomaj. Persoanele care au beneficiat deja de indemnizaţie de şomaj pot beneficia din nou de aceasta numai dacă, în ultimele 24 de luni premergătoare înregistrării cererii, realizează un stagiu minim de cotizare de 12 luni, altul decât cel folosit anterior pentru stabilirea primului drept la indemnizaţie de şomaj.
- şomerii pot beneficia de indemnizaţie în condiţiile realizării unui stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj de minimum 12 luni, în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii
Sarbatori fericite!........si mult noroc in gasirea unui nou loc de munca.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ingrijirea copilului ursansorin ursansorin Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? brezan brezan Am 54 de ani si 34 de ani de munca. Din iulie 2009 pana in octombrie 2010 am fost in somaj. Din noiembrie 2010 pana in mai 2011 nu am avut loc de munca. Din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? maryang maryang Mentionez ca am lucrat fara intrerupere la o firma timp de 3 ani.In octombrie anul trecut am intrat in somaj pe o perioada de 12 luni.Cu 2 martie 2011 mi-am ... (vezi toată discuția)