Buna seara!
Rog sa ma ajutati sa aflu daca pot beneficia de ajutor de somaj.
In 28 martie 2011 m-am angajat din somaj,in 20 decembrie ca dar de craciun am primit notificare de preaviz pana in 18 ianuarie2012.Am 12 luni lucrate in ultimii 24 dar intrebarea mea este daca am dreptul sau nu la ajutor de somaj fiind angajata dein somaj?
Va doresc craciun mai fericit ca al meu!: sorry:
Imi pare rau de cadoul pe care dvs. l-ati primit. Si acum referitor la intrebarile dvs :
- la stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, nu se iau în considerare perioadele care constituie stagiu de cotizare utilizate deja pentru stabilirea şi acordarea a unui alt drept la indemnizaţie de şomaj. Persoanele care au beneficiat deja de indemnizaţie de şomaj pot beneficia din nou de aceasta numai dacă, în ultimele 24 de luni premergătoare înregistrării cererii, realizează un stagiu minim de cotizare de 12 luni, altul decât cel folosit anterior pentru stabilirea primului drept la indemnizaţie de şomaj.
- şomerii pot beneficia de indemnizaţie în condiţiile realizării unui stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj de minimum 12 luni, în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii
Sarbatori fericite!........si mult noroc in gasirea unui nou loc de munca.....