avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am copii, mama traieste dar eu am crescut intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am copii, mama traieste dar eu am crescut intr-un internat, ...

Nu am copii, mama traieste dar eu am crescut intr-un internat, ea a platit pensie alimentara. Continua da fie mostenitor rezervatar si in aceste conditii? Am facut un testament prin care las totul sotiei actuale, bunuri dobandite inainte de casatorie. Surorile vitrege,numai de mama si de tata au si ele drept de succesiune? Pot face act de vanzare de mana actualei sotii, urmand ca ea sa-l legalizeze prin tribunal dupa ce eu nu voi mai fi, sau este atacabil?Mama poate da o declaratie ca nu are nicio pretentie? Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
aonicescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:44, 24 Decembrie 2020
1. Din moment ce i-ati lasat soției testament, frații și surorile, nefiind moștenitori rezervatari, nu mai au niciun drept.
2. Da, mama rămâne în continuare moștenitor rezervatar.
3. Nu poate da nicio declarație, cât timp dvs sunteti in viata. Nu poate renunța la ceva ce încă nu are.
Orice pact asupra unei mosteniri viitoare și este lovit de nulitate absolută.
4. Vânzările cu acte de mana nu sunt valabile. Ele trebuie incheiate la notar. Dar chiar si asa, nu va ajuta.
Soția e căsătorită cu dvs la data cumpararii. Deci practic, dobândește doar jumătate.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire rrizou rrizou Buna ziua Help!!! Lipsesc din tara de 22 de ani si am parere de lucruri numai ca vizitator. Sint in judecatorie cu fiica de la al doilea soti al mamei ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.el ... Raluca2111 Raluca2111 Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un ... (vezi toată discuția)