avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain si ...

Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain si as dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe al lui, dar situatia e mai complicata si nu stiu cum sa fac. El este rezident in Romania, are adresa si act de proprietate in Brasov care dovedeste acest lucru. Eu am buletin si proprietate in Bucuresti, fara viza de flotant, dar locuim amandoi in Brasov la adresa lui. Cum este cel mai usor sa fac lucrurile asa incat sa pot lua numele lui? Casatoria intai, pe urma ma ia el in spatiu asa incat domiciliul meu sa fie tot in Brasov, si pe urma cererea de schimbare de nume? Nu se poate face cererea daca nu am si eu domiciliul tot in Brasov, trebuie neaparat sa mergem de 2 ori la buletine? Ideea e ca in cateva luni ne vom muta in Franta de unde este el si as vrea sa rezolv inainte acest lucru si fara sa trebuiasca sa ma deplasez la Bucuresti daca se poate...
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 26 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casatoria intai, pe urma schimbarea de nume si de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cerificat inmatriculare autoturism la schimbarea domiciliului? CBM CBM Am un apartament in Brasov si un autoturism inmatriculat in Bv.De curand, cu ocazia casatoriei, mi-am schimbat domiciliul din buletin, capatand rezidenta in ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs viza flotant StefiPop StefiPop Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. De 2 ani sunt relocata impreuna cu familia in Brasov. Stau cu chirie in Brasov de 1 an in acelasi apartament. ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)