avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este partea mea dintr-un apartament...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este partea mea dintr-un apartament...

Am si eu o intrebare, m-am mutat de cativa ani cu sotia in alt apartament, apartamentul in care am stat revine mamei dupa moartea tatalui meu, mentionez ca am o sora care locuieste in acel apartament cu mama... banuiesc ca am si eu o parte din acel apartament cu 3 camere... legal cum imi pot cere drepturile daca nu mai locuiesc acolo. Se poate asa ceva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RomeoB , utilizator 20:46, 26 Decembrie 2020
apartamentul in care am stat revine mamei dupa moartea tatalui meu,

Pai daca revine mamei, e al mamei ...Ce sa mai discutam?

banuiesc ca am si eu o parte din acel apartament cu 3 camere...

Daca acum apartamentul este al mamei, acum nu aveti nicio parte din acel apartament.

Daca nu revine mamei si daca s-a facut succesiunea, trebuie sa cereti partajul.
Din cate am inteles, mama are 50% si cei doi copii, cate 25% fiecare...
Fals. Cotele legale sunt 1/4 mama, si 3/4 descendentii (adica, cate 3/8 pentru fiecare), din ce provine de la tata.
Oricum, intre ce "ati inteles" si ce ati scris in primul mesaj este diferenta mare. Sfatul meu este sa nu mai incercati sa ganditi si sa mergeti la un notar sau la un avocat sau la orice alta persoana care intelege situatia si o sa va lamureasca.
Bafta multa si sarbatori cu bine!
Multumesc! Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog un sfat. mama cu tata au avut 2 copii in viata ... mara2022 mara2022 Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)