avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata ...

Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un apartament. Eu locuiesc cu parinti mei de care a avut grija si am investit in casa parinteasca la intelegere verbala cu sora mea ca dupa moartea parintilor casa sa imi revina mie. Dupa moartea mamei mele am facut succesiunea pentru partea mamei. Sora mea a cedat la notar in favoarea mea cota care ii revenea dupa mama. Acum in acte figuram tata cu 3/4 din casa si eu cu 1/4 din casa. Eu si sora suntem in viata. Intre timp se pare ca sora mea a donat toate bunurile ei cumnatului meu . Cum sa procedam cu aparatmentul ca dupa moartea mamei sa nu ajungem in instanta cu cumnatul meu? Nu imi este frica de sora mea ci doar de cumnatul meu. Parca este alt om, il intereseaza sa acapareze tot si nu vreau ca dupa o viata in care am investit toti bani in casa parinteasca sa ajung sa impart cu el totul. In sora mea nu pot avea baza ca este dirijata de cumnatul meu. Nu face nimic fara stirea lui. Ne evita si vorbeste doar in prezenta lui de parca ar fi sechestrata de el. Va rog sa ma invatati cum sa facem ca sa nu putem fi atacati in instanta dupa decesult tatalui meu pentru partea de 3/4 din casa care acum figureaza pe tatal meu si a carei succesiune se va face cand tata nu va mai fi in viata? Tata este in viata si noi ne integem tare bine. El doreste sa respectam intelegerea facuta verbal intre parinti, eu si soara mea si dupa moartea sa sa imi revina mie cota lui de parte din casa. Sora mea nu a contribuit cu nimica la casa parinteasca si nici nu a avut grija de parinti.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2022
mara2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:46, 15 Aprilie 2022
Faceți documentația cadastrala pentru apartament, intabulate certificatul de moștenitor, după care, încheiați cu tata un contract de donație prin care sa va transmită cota dansului.
Cumnatul nu are nicio treaba cu apartamentul si nici cu eventuala donație.
Singura ipoteza în care ar putea fi implicat este dacă la stadiul actual, tatăl decedează înaintea surorii, iar sora dvs înaintea soțului ei.
Atât.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns despre o mostenire Emilian2000 Emilian2000 Buna ziua.este vorba despre un apartament al parintilor,care dupa decesul tatalui meu s a facut succesiunea ,iar soara mea a renuntat in acel moment la partea ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)