avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere cheltuieli de judecata

Bună seara,
Până la ce moment procesual se poate formula o cerere de obligare la plata cheltuielilor de judecata?
Prin cererea de chemare în judecată nu s-a formulat aceasta solicitare.
Cheltuielile s-au solicitat pe parcursul procesului înainte de a se audia martorul.
Judecătorul a considerat că solicitarea cheltuielilor reprezintă o completare a cererii de chemare în judecată și a solicitat pozitia pârâtului - daca acesta este de acord cu aceasta com
pletare.
Este corect?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:26, 29 Decembrie 2020
Este un punct de vedere bun sub aspect moral dar cunoasteti adaosul latin ,,nemo legem ignorare censetur".
In dreptul.roman au aparut specialiștii în drept tocmai pentru a beneficia toti cetățenii de dreptul la aparare.
Instantele trebuie sa judece in drept si nu pe principii morale.
Oamenii evita avocatii si este dreptul lor sa procedeze asa insa acest lucru nu ii exonerează de obligația de a cunoaște legea.
Adică nu pot fi tratati diferențiat cei care au avocat si cei care nu au avocat.
Principala problema in acest caz o constituie necunoasterea legii de catre cei neinițiați in drept dar legea nu le poate conferi favoruri pentru ca nu vor sa isi exercite drepturile conferite de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor mihai03 mihai03 Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată. danaa1 danaa1 Conform legislaţiei în vigoare (art. 452 NCPC partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pentru uzucapiune eliza100 eliza100 Sunt intr-un proces de uzucapiune (parată) . Am contestat chitanta . deoarece am considerat ca aceasta este falsă. Initial reclamanta in cererea de chemare ... (vezi toată discuția)