avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 296/2020 In ceea ce priveste aceasta lege, unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 296/2020 In ceea ce priveste aceasta lege, unde spune ,,posibilitatea ...

Legea 296/2020
In ceea ce priveste aceasta lege, unde spune ,,posibilitatea ca angajtorii sa acorde angajatilor o suma lunara de pana la 400 lei, pentru acoperirea utilitatilorm fara ca acestea sa fie supusa impozitului pe venit si contributiile sociale CAS CASS,, cum se calculeaza mai exact?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 07:39, 29 Decembrie 2020
Lega nu prevede si modul de calcul pentru "sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative".


Probabil angajatorul va merge pe regula de trei simpla ....
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
luminita29 a scris:


cum se calculeaza mai exact?



Nu știu dacă înțeleg exact întebarea dvs., dar poate vă ajută acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_566...

„Cheltuielile cu telemunca vor fi decontate de societăți către angajați într-un plafon de 400 de lei pe lună, acordat, evident, proporțional cu numărul de zile de telemuncă prestate de către angajat. Aceste cheltuieli pot fi făcute pentru utilități, echipamente de birou și alte lucruri necesare pentru munca de acasă. Important de menționat aici este faptul că legea nu cere niciun fel de documente justificative pe care să le aducă angajatul, astfel încât să demonstreze că cheltuielile au fost făcute efectiv în acest sens. Deci, se acordă această bonificație fără a se aplica impozit pe venit sau contribuții sociale pentru angajații care sunt în telemuncă”, a explicat Andreea Mitiriță, partener la PwC România, la o conferință recentă de fiscalitate.


Editare: Abia acum am văzut răspunsul d-lui Cornel Vasile.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Emilika40, utilizator
Acesti 400 lei de exemplu se introduc in calculul salariului? sau se acorda in afara salariului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, se acorda in afara.
E bonificație pentru care nu se plătesc nici impozit, nici taxe salariale. Nu se introduce în salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata pt salariatii societatii loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua, Societatea a incheiat o polita de asigurare reprezentand asigurare de viata pentru salariati. Cheltuiala este deductibila pentru societate? ... (vezi toată discuția)
Decontare costuri telemunca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Avand in vedere modificarea CF prin care angajatorul poate deconta telesalariatilor suma de 400 lei/luna fara a solicita documente ... (vezi toată discuția)
Ajutor telemunca 400 lei buna ziua, as dori sa stiu daca legea ... luminita29 luminita29 Ajutor telemunca 400 lei Buna ziua, As dori sa stiu daca legea obliga angajatorul sa acorde acest ajutor de pana la 400 lei tuturor angajatilor aflati ... (vezi toată discuția)