avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vreau ca din Ianuarie sa imi infiintez o firma de IT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vreau ca din Ianuarie sa imi infiintez o firma de IT

Buna seara! Vreau ca din Ianuarie sa imi infiintez o firma de IT (web design & development). Care sunt metodele legale prin care as putea sa retrag bani din firma? Se poate retrage o suma de bani nejutificata? Imi puteti da mai multe detalii despre acest subiet, va rog?
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 23:57, 5 Ianuarie 2021
Bună ziua,
Dividente, salariu dacă sunteți administrator în baza unui cim, vanzare mașină către firmă, deducere cheltuieli.
Buna Seara! Dupa retragerea profitului (dividentelor), pe stat il intereseaza cum cheltuiesc eu acesti bani? Trebuie sa declar si pe ce folosesc profitul ?
Dacă vorbim de dividende, atunci nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul banilor din srl la pf, ca administrator unic ispmiri ispmiri Buna seara, Am un SRL neplatitor de TVA, fara angajati, nou infiintat in ianuarie. M-am angajat remote la o firma din UK si, locuind in Romania, cea mai ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme offshore dascamyr dascamyr Buna ziua, Este recomandata infiintarea unei firme offshore pentru activitati de import din zona extracomunitara? Unde ar trebui infiintata, se mai platesc ... (vezi toată discuția)
Firma web dev Doger Doger Buna ziua. Doresc sa deschid o firma cu 2 patroni si fara angajati prin care sa gestionez contracte cu alte firme pentru servicii de web development si ... (vezi toată discuția)