avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am cateva intrebari la care as dori un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am cateva intrebari la care as dori un raspuns. Lucrez ...

Buna ziua. Am cateva intrebari la care as dori un raspuns.
Lucrez de 5 ani cu contract PFA. Din motive medicale, trebuie sa renut la serviciu, ultima luna contractuala fiind decembrie. Eu in aprilie, ar trebui sa nasc.
cum sa fac cu PFA-ul? cand sa il suspend si pot lua indemnizatia pntru copil?
Multumesc!

postare in alt topic
@ alexdea
10:42, 29 Decembrie 2020
Bu
Buna ziua. Lucrez de 5 ani cu contract PFA. Din decembrie 2020 imi incetez contractul din motive medicale,
Pot beneficia de indemnizatie crestere copil avand in vedere ca eu trebuie sa nasc in aprilie 2021?
Cum sa procedez cu Declaratia Unica avand in vedere ca medical imi pot lua din luna aprilie? Declatatia o trec pe o sau o suspend sau....?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 29 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea PFA-ului se va face cu data intrarii in CCC.

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere a copilului florentina2206@yahoo.com florentina2206@yahoo.com Bună ziua! Sunt însărcinată și urmează sa nasc în octombrie-noiembrie 2017. Pana în decembrie 2016 am realizat venituri independente impozabile tip ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Am si eu nelamuriri legate de ccc Alina.Maria11 Alina.Maria11 Buna seara !Am si eu cateva intrebari! .Daca am un pfa dar nu am realizat venit dar taxele ce se platesc o data la trei luni adica cas si cass plus impozit ... (vezi toată discuția)