avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! As dori sa va rog sa ma ajutati cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! As dori sa va rog sa ma ajutati cu o parere avizata. ...

Buna seara!
As dori sa va rog sa ma ajutati cu o parere avizata.
Acum cateva luni sotia mea a parasit domiciliul conjugal luand-o si pe fiica noastra cu ea. A refuzat sa imi comunice adresa, sa imi acorde dreptul de a vedea copilul sau de a comunica prin telefon, blocandu-ma inclusiv pe retelele de socializare. Am hotarat sa ne despartim amiabil, la notar insa procedura nu s-a finalizat, eu fiind nevoit sa plec din tara deoarece lucrez ca sofer. Acum ea a inceput procedura de divort, a luat copilul de pe raza orasului unde era stabilita si l-a dus la barbatul cu care este afisata de curand pe fb. A incetat orice contact cu rudele mele.
In urma unui apel dintre sora mea si fiica mea, aceasta din urma a spus ca nu se afla acasa.
Avand in vedere aceste fapte ca, nefiind divortata a mutat copilul dintr-un loc in altul,a refuzat sa comunice domiciliul initial al copilului, mi-a refuzat contactul telefonic cu copilul si l-a dus intr-un mediu indoielnic, intr-un sat la un barbat cu cazier, ce sanse am eu sa obtin custodia copilului?
Mentionez ca in absenta mea, fosta sotie care a lucrat cobstant 6 zile din 7, a fost ajutata constant de rudele mele in cresterea copilului.
Multumesc,
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 30 Decembrie 2020
ce sanse am eu sa obtin custodia copilului?

ce inseamna asta ? sa lasati copilul la rudele dvs si sa lucrati in continuare in strainatate ?
ambii parinti veti exercita in comun autoritatea parinteasca, dar mama are sanse mai mari ca locuinta copilului sa fie la mama.
cereti pe calea ordonantei presedintiale, un program de vizita.

Ce sanse am sa obtin custodia copilului daca demonstrez ca mama e o femeie de moravuri usoare, inca nedivortata s-a mutat cu copilul la un alt barbat afisandu-se pe fb. ca logodita, nu a fost capabila sa ofere educatia necesara copilului, constant a lucrat 6 zile din 7, de copil s-a ocupat rudele mele, a luat copilul din niste conditii ok si l-a mutat intr-o bodjeuca la acel barbat, intr-o casa fara conditii. A refuzat sa ma lase sa vad copilul sau sa comunic cu el, practic l-a alienat de mine. Nu cunosc domiciliul copilului, in acest sens am facut o reclamatie la politie pentru identificarea adresei. A invatat copilul sa minta pentru ea si sa tina secrete fata de mine si familia mea.
As vrea sa stiu pe ce cale ar trebui sa merg pentru obtinerea custodiei copilului demonstrand ca nu este o mama responsabila.
Multumesc!

gi-jane2 a scris:

ce sanse am eu sa obtin custodia copilului?

ce inseamna asta ? sa lasati copilul la rudele dvs si sa lucrati in continuare in strainatate ?
ambii parinti veti exercita in comun autoritatea parinteasca, dar mama are sanse mai mari ca locuinta copilului sa fie la mama.
cereti pe calea ordonantei presedintiale, un program de vizita.



ce varsta are copilul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului și dreptul de vizită. cum ar fi bine să rezolv aceste probleme? florinsb florinsb Bună ziua am nevoie de un sfat, am o fetiță de 7 luni am încercat să fac relația să meargă stând la ea acasă cu bunica fetiței nu a mers bunica se ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!? cipri05 cipri05 Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor cand autoritatea parinteasca se exercita in comun Cornel_Dima Cornel_Dima Buna ziua, Incep istorioara mea si sper sa abia cineva rabdarea sa citeasca si puterea sa inteleaga si bineinteles, sa ma ajute. Am doua fetite minore, cea ... (vezi toată discuția)