avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... transfer de dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

transfer de dosar de pensie

soacra mea s-a mutat impreuna cu noi din hateg in tg-jiu , insa ea doreste sa ridice pensia din tg-jiu .
care sunt demersurile ptr. transferarea dosarului de pensie dintr-un judet intr-altul si daca trebuie sa mearga ea personal {fiind bolnava poate imputernicii pe altcineva?}
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MANUELA CHIOREAN , Consultant resurse umane 14:38, 30 Decembrie 2009
Buna ziua !
Printr- o adresa trimisa Casei de Pensii Teritoriale, unde are dosarul, poarte solicita expedierea pensiei pe adresa dorita. Adresa o trimite recomandata cu confirmare de primire sau prin mandatar.
Cu stima !
Intr-adevar, dosarul de pensie se poate transfera dintr-un judeţ în altul, în situaţia în care pensionarul solicită efectuarea acestei operaţiuni printr-o cerere simplă, la care anexează :
- o copie a actului său de identitate din care rezultă noua adresă - evident, în judeţul unde doreşte mutarea pensiei -,
- un cupon de pensie - pentru evidenţa numărului de dosar de pensie la care va fi efectuată operaţiunea.
Cererea se va înregistra la sediul casei teritoriale de pensii unde se află în prezent în evidenţă (nefiind necesar a se prezenta personal) sau se poate trimite prin poştă.
Transferul dosarului se va face către casa de pensii aferentă noului domiciliu, iar aceasta din urmă va emite o nouă decizie de pensie, luînd astfel în evidenţă dosarul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer dosar de pensie monicaa18 monicaa18 daca mi-am schimbat domiciliul intr-un alt judet cum procedez sa-mi transfer dosarul de pensie din judetul in care am locuit anterior (vezi toată discuția)
Casa de pensii Relucava Relucava Pot depune cererea de transfer de pensie in alt judet (vezi toată discuția)
Transfer dosar de pensii marinescu e marinescu e pot cere transferul unui dosar de pensii de la cjp care l-a intocmit si unde am domiciliul stabil , la alta cjp , unde locuiesc de doi ani , pe baza vizei de ... (vezi toată discuția)