avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi si indatoriri are un asistent social si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi si indatoriri are un asistent social si daca stiti ...

Ce drepturi si indatoriri are un asistent social si daca stiti articole despre asta
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 30 Decembrie 2020
1. Legea nr. 466 din 4 noiembrie 2004 privind Statutul asistentului social
[ link extern ]

Secţiunea a 2-a Drepturi și obligații
Articolul 12
Asistentul social are dreptul:
a) să contribuie la dezvoltarea profesiei cu scopul de a răspunde în mod adecvat nevoilor sociale;
b) să-și apere profesia;
c) să asigure creșterea încrederii societății în asistența socială;
d) să fie deschis noilor domenii de intervenție;
e) la liberă practică, potrivit legii;
f) la apărarea și reprezentarea intereselor profesionale de către Colegiu;
g) la accesul informațiilor privind exercitarea profesiei;
h) la pregătirea continuă în domeniul protecției sociale.

Articolul 13
(1) Asistentul social este obligat să păstreze confidențialitatea în legătură cu situațiile, documentele și informațiile pe care le deține în scop profesional, cu respectarea legislației în vigoare și a metodologiilor adoptate de către Colegiu.
(2) Instituțiile și organismele publice sau private au obligația de a asigura condițiile necesare pentru păstrarea confidențialității informațiilor și documentelor de către asistentul social, în condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile si obligatiile parintilor AlexandraMihaela AlexandraMihaela Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti care este: 1) legea in care sunt prevazute drepturile si obligatiile parintilor 2) legea privind dreptul la ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Fghhjnbghbb Fghhjnbghbb Buna ziua am si eu o intrebare sunt asistent maternal de 3 ani ,iar luna trecuta nea intarziat cu salariile si luna aceasta la fel insa o colega a pus pe ... (vezi toată discuția)