avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am avut un proces pt obtinerea unui grda de handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am avut un proces pt obtinerea unui grda de handicap cu jud. ...

Am avut un proces pt obtinerea unui grda de handicap cu jud. Deva , am vreo 10 boli , diabet tip 2 , sindrom hipoanabolic ,scolioză cu radiculații , hipo si hipercalcemie, tulburare afectiv organică, tulburare de personalitate cu elemente senzitiv rationale, hipoacuzie accentuată bilaterală formă severă , și jud a decis să emită doar grad mediu de handicap , m-am decis să contest acest lucru , pt un grad accentuat , am dreptul. Pot obtine ceva?
Cel mai recent răspuns: Claudiutiberiu , utilizator 16:41, 1 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatia impotriva deciziei de incadrare in grad cu handicap prin care se solicita anularea certificatului care atesta handicapul, se poate face doar in baza unei actiuni depuse la instanta.

Instanta poate decide:
- respingerea contestatiei;

- admite contestatia si anuleaza certificatul de incadrare in grad de handicap emis si stabileste ca reclamantul se incadreaza in gradul de handicap .......

Atentie – Persoanele care sunt incadrate in mod gresit in gradul de handicap aferent si nu contesta deciziile in 30 de zile, isi pierd acest drept.

Mulțumesc am primit comunicarea in dtaa de 29 decembrie 2020 cu emiterea judecătoriei la 16 Decembrie 2020 ,sunty hotărâtă să o contest printr-o decizie , acțiune la începutul lunii ianuarie pt un nou grad de handicap accentuat , Indiferent de ce vor decide cu un nou răspuns , pt că nu mi-a fost dat acest grad , deși am probleme mari de sănătate.. Ce aș putea pierde aici ?

Cornel Vasile a scris:

Contestatia impotriva deciziei de incadrare in grad cu handicap prin care se solicita anularea certificatului care atesta handicapul, se poate face doar in baza unei actiuni depuse la instanta.

Instanta poate decide:
- respingerea contestatiei;

- admite contestatia si anuleaza certificatul de incadrare in grad de handicap emis si stabileste ca reclamantul se incadreaza in gradul de handicap .......

Atentie – Persoanele care sunt incadrate in mod gresit in gradul de handicap aferent si nu contesta deciziile in 30 de zile, isi pierd acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei privind capacitatea de munca (pensie de invaliditate) cojoc iuliana roxana cojoc iuliana roxana Ma numesc Cojoc Iuliana Roxana,sunt pensionata pe caz de boala avand gr.3 din data de 20 decembrie,anterior(2009-2010 decembrie 20 )am avut gr.2 ... (vezi toată discuția)
Handicap accentuat aureliagorgan1943 aureliagorgan1943 Ma numesc Aurelia Gorgan din Arad , as dori un raspuns la intrebarea: cu urmatoarele diagnostice pot beneficia de handicap accentuat? 1 ) purtatoare de ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)