in 2008 am achizitionat un apartament + garaj la subsolul blocului. Insa, am descoperit mai multe vicii ascunse si ori de cate ori ma duc la constructor si ii comunic problemele, le noteaza dar nu se remediaza nimic. Si m-am cam plictisit de acest dute-vino. Drept urmare, vreau sa il fortez iar daca nu percuteaza sa-mi recuperez banii investiti (am achizitionat in mai 2008 cand preturile erau cele mai mari).
Cateva vicii ascunse: iarna sau cand ploua mai mult se vad infiltratii de apa, mucegai la usa electrica de la garaj. Varul a sarit de mult de pe pereti si stalpii de rezistenta. Deasemenea, in parcajul subterna ploua pe la imbinari (planseul a fost turnat in mai multe etape si nu s-au izolat bine imbinarile). In casa observ ca in vecinatatea baii apare mucegai si se umfla parchetul. Daca te uiti sub cada nu e ud deloc. Geamurile termopan permit aerului rece sa treaca de el, se umezesc pe interior, curge apa in casa. Scurgerile nu sunt efectuate corect permitand apei atat in bai cat si pe balcon sa se infiltreze oriunde un alte locuri doar prin scurgere nu. Usile nu se inchid cum trebuie, in special cea de la intrare si iti da impresia ca tocul de la usa nu era conceput pentru acea usa (e mai scurta usa). Si lista ar putea continua.
Acum, citind legea 10/1995 observ ca este o garantie de 10 ani. OK, dar cat timp trebuie sa il astept pe constructor sa imi remedieze problema? Contractul de vanzare-cumparare nu prevede niciun termen de remediere. Dar, nu pot astepta la nesfarsit. Asa ca m-am gandit sa le dau un termen decent ca sa remedieze problemele iar daca nu le remediaza sa anulez contractul de vanzare-cumparare recuperand banii investiti.
Cum credeti ca se poate obtine acest lucru? cred ca multi sunt in situatia mea si ar fi fericiti sa-si recupereze banii pe o locuinta platita mult pre mult pentru calitatea care s-a dovedit la final.
la care parere exprimata in scris a Inspectoratului in Constructii va referiti? Ca odata ce imobilul este finalizat n-am vazut ca acest inspectorat sa mai fie implicat. Ar trebui sa fac o sesizare in prealabil si catre acestia? Daca da, cum ar trebui formulata?
Să faceţi o adresă către aceasta instiruţie.Exact cum aţi formulat plângerea pe avocatnet.ro. Nu uitaţi să ataşaţi copia dup contractul cul cu firma constructoare.
Infiltratii
lora20
Buna ziua,
Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)