avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In urma decesului bunicului casa a ramas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In urma decesului bunicului casa a ramas prin succesiune ...

Buna ziua. In urma decesului bunicului casa a ramas prin succesiune celor doi mostenitori ,: mama mea 12 si fratele ei 1/2. In ultimii 20 de ani noi am fost singurii care am platit impozitul. Ar putea avea acest lucru vreo influenta asupra mostenirii?
Cel mai recent răspuns: bacueti29 , utilizator 22:03, 30 Decembrie 2020
Buna seara,

Cata vreme ambii succesori au acceptat mostenirea, cotele-parti din dreptul de proprietate sunt egale.( copiii sunt mostenitori rezervatari ).

Plata impozitelor aferente imobilelor din masa succesorale nu atrage majorarea cotelor-parti din dreptul de proprietate.

Insa un succesor se poate adresa instantei de judecata, in sensul de a i se remite jumatate din contravaloarea acestor creante bugetare, cu respectarea termenului general de prescriptie, cel de 3 ani.

Asadar, in fata instantei de judecata, pot fi valorificate sumele de bani platite, cu titlu de impozit, pentru ultimii 3 ani, anteriori sesizarii instantei.

O seara placuta,

av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alinarazvan Alinarazvan As dori sa știu la cât timp după deces se face succesiunea moștenitorilor? (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Ajutor - valabilitate testament nelu95 nelu95 Buna seara... Străbunica mea vrea sa îmi lase moștenire prin un testament toată averea ei, nu mai ca după moartea strabunicului nu a făcut partajare ... (vezi toată discuția)