avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, costuri mari. Buna ziua, pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, costuri mari. Buna ziua, pe scurt, ...

Asociatie de proprietari, costuri mari.

Buna ziua, pe scurt, parintii mei au achizitionat un apartament pentru a ma muta in el cand voi termina facultatea, adica peste un an (achizitia a avut loc acum deoarece au prins o oferta foarte buna). Cum timp de aproape un an de zile nu va locui nimeni in el, exista vreo posibilitate de a nu plati serviciile administrative catre asociatia de proprietari? Am observat de fisa atasata in scara de bloc faptul ca asociatia incaseaza intre 150 si 200 de lei pe luna inclusiv de la apartamentele in care nu sta nimeni. Am citit in lege faptul ca daca vrei sa contesti anumite taxe, trebuie mai intai sa faci cerere catre asociatie, dupa la primarie si abia dupa in instanta. Au baza legala sa imi impuna acele servicii, chit ca eu nu beneficiez de nimic, nestand acolo?
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 11:16, 3 Ianuarie 2021
Trebuie plătit ceea ce datorați conform legii.
Nu aveti cum sa datorați 0 lei.
Nu sunt taxe, sunt anumite cheltuieli administrative care nu au absolut nici o legătură cu faptul că locuiește sau nu cineva acolo. Dacă ziceți ca ati citit legea, înseamnă că le știți. Legea e 196/2018. Notați de pe lista de cheltuieli lunare care sunt și, dacă doriți, puteți sa contestați în scris, conform art. 28 din lege, acele sume care credeți că nu sunt legale. Președintele asociației trebuie sa va răspundă. Dacă nu sunteți mulțumită de răspuns, faceți reclamație la primărie, conform art. 102,sau, dacă nici așa nu rezolvați angajați un avocat și dați asociația în judecată.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2020
latka, utilizator
Nu cred ca este cazul.sa dea in judecată.
Verificati pe lista ce este trecut.
Va poate lamuri si asociatia in scris daca o sesizati sa va răspundă.
Nu a zis nimeni, ca e un caz de ajuns în instanță, dar, la câte plângeri apar pe forum, lunar, despre astfel de situații, în care cei din asociație se cred vatafi, a ajunge la final, în instanță, nu e chiar exclus.
Conform disp L nr 196/2018 proprietarul imobilului datoreaza obligatii de intretinere lcatre asociatia de proprietari de la mutarea in imobil indiferent daca locuieste sau nu in apartament
Costurile de intretinere lanara sunt cote comune -obligatorii si cote individuale functie de consumul individual lunar

Alte discuții în legătură

Cum se calculează cheltuielile de întreținere când proprietarul este plecat? mi s-a spus abia când m-am întors că trebuia să fac o cerere și am de plătit 350 de lei tataie94 tataie94 Am fost plecat din tara timp de 8 luni si cind am plecat am anuntat seful de scara si contabila, , acestia asigurandu-ma verbal ca nu o sa am nimic de plata ... (vezi toată discuția)
Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, acolo nu ... Omi Bertean Omi Bertean Buna seara! În anul 2019 am cumpărat un apartament, acolo nu locuiește nimeni, am fost doar de 5 ori in apartament. Administratorul mă pune sa achit 800 ... (vezi toată discuția)
Asociația de propietari poate pune la plată cota întreținere ... giovanni72 giovanni72 Asociația de Propietari poate pune la plată cota întreținere la avizier dacă nu locuiește nimeni la adresă? Întreb asta deoarece nelocuind nimeni de ... (vezi toată discuția)