Buna ziua, pe scurt, parintii mei au achizitionat un apartament pentru a ma muta in el cand voi termina facultatea, adica peste un an (achizitia a avut loc acum deoarece au prins o oferta foarte buna). Cum timp de aproape un an de zile nu va locui nimeni in el, exista vreo posibilitate de a nu plati serviciile administrative catre asociatia de proprietari? Am observat de fisa atasata in scara de bloc faptul ca asociatia incaseaza intre 150 si 200 de lei pe luna inclusiv de la apartamentele in care nu sta nimeni. Am citit in lege faptul ca daca vrei sa contesti anumite taxe, trebuie mai intai sa faci cerere catre asociatie, dupa la primarie si abia dupa in instanta. Au baza legala sa imi impuna acele servicii, chit ca eu nu beneficiez de nimic, nestand acolo?
Nu sunt taxe, sunt anumite cheltuieli administrative care nu au absolut nici o legătură cu faptul că locuiește sau nu cineva acolo. Dacă ziceți ca ati citit legea, înseamnă că le știți. Legea e 196/2018. Notați de pe lista de cheltuieli lunare care sunt și, dacă doriți, puteți sa contestați în scris, conform art. 28 din lege, acele sume care credeți că nu sunt legale. Președintele asociației trebuie sa va răspundă. Dacă nu sunteți mulțumită de răspuns, faceți reclamație la primărie, conform art. 102,sau, dacă nici așa nu rezolvați angajați un avocat și dați asociația în judecată.
Nu a zis nimeni, ca e un caz de ajuns în instanță, dar, la câte plângeri apar pe forum, lunar, despre astfel de situații, în care cei din asociație se cred vatafi, a ajunge la final, în instanță, nu e chiar exclus.
Conform disp L nr 196/2018 proprietarul imobilului datoreaza obligatii de intretinere lcatre asociatia de proprietari de la mutarea in imobil indiferent daca locuieste sau nu in apartament
Costurile de intretinere lanara sunt cote comune -obligatorii si cote individuale functie de consumul individual lunar