avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de Propietari poate pune la plată cota ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de Propietari poate pune la plată cota întreținere ...

Asociația de Propietari poate pune la plată cota întreținere la avizier dacă nu locuiește nimeni la adresă? Întreb asta deoarece nelocuind nimeni de cinci ani la adresă apartament într-un bloc, asociația de propietari la avizier apar cu cote de întreținere pe o persoană fără să locuiască nimeni acolo deși asociația știe acest aspect. În urma deceselor părinților care locuiau acolo noi copii tocmai suntem intr-un proces în instanță pentru dezbaterea succesiunii . Suma fiind de 4000ron timp de 5 ani. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:55, 16 Mai 2022
Bineînțeles că poate pune, apartamentul respectiv generează cheltuieli legate de proprietate, nu de locuire. Apoi mai sunt și penalități. . După ce faceți dezbaterea, proprietarul moștenește și datoriile.
Conform disp L nr 196/2018 ,propietarul datoreaza catre asociatia de proprietari,lunar cel putin cote comune daca nu locuieste efectiv in condominiu
Menționez că din 2017 de cînd nu locuiește nimeni ,ap a fost lăsat la 0 cheltuieli întreținere! Apartamentul este prevăzut cu centrală propie și Debranșare de la gaze, la energie zero cheltuieli, pe scara blocului nu sunt calorifere. M-au pus la plată între 80-100 ron pe lună fără să consum nimic! Este corect?
Este corect. Toate cheltuielile de întreținere legate de proprietate (cele care se împart pe CPI) trebuie plătite. Citiți cu atenție legea 196 /2018, art. 85 și 86.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul întreținere apartament gol Vince222 Vince222 Bună ziua tuturor. Avem un apartament nelocuit de câțiva ani. În septembrie 2017 s-a lăsat întreținerea pe 0, în ianuarie 2022 întreținerea este ... (vezi toată discuția)
Este normal să plătesc? Șory7p Șory7p De 2 ani încerc să dau apartamentul in plată la bancă, luat cu credit ipotecar in franci elvetieni, în apartament nu mai locuiește nimeni, este ... (vezi toată discuția)
Plata întreținerii Marta Tot Marta Tot În condițiile în care o persoană deține un apartament situat într-un bloc cu 12 apartamente și persoana respectivă, va domicilia, din ... (vezi toată discuția)