avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul întreținere apartament gol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul întreținere apartament gol

Bună ziua tuturor.
Avem un apartament nelocuit de câțiva ani. În septembrie 2017 s-a lăsat întreținerea pe 0, în ianuarie 2022 întreținerea este 13.000 lei, iar costul pe luna curentă este 500 lei pentru 0 persoane (în condițiile în care la apartamentul de dedesubt suma este de 540 lei pentru 3 persoane).
Știm că trebuie rubrică/coloană separată pentru întreținere luna curentă și pentru restanțe, ceea ce nu se afișează la avizier. Bănuim că se calculează cumva penalizări la penalizări, lucru pe care îl considerăm ilegal.
1. Vrem să știm dacă suma de 13.000 este calculată corect & conform legilor în vigoare sau suntem păcăliți.
2. Știm că putem plăti întreținerea + o parte din restanță, dar nu înțelegem de unde 500 lei pe lună la 0 persoane.
Mulțumim!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:16, 9 August 2022
din ce localitate sunteti? Cu ce program se lucreaza? Atentie, un apartament nelocuit plateste sune importante care se repartizeaza dupa cota de proprietate.
București, 4 camere. Nu știm cu ce program...

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

din ce localitate sunteti? Cu ce program se lucreaza? Atentie, un apartament nelocuit plateste sune importante care se repartizeaza dupa cota de proprietate.

Conform disp L nr 196/2018 proprietarii datoreaza obligatii lunare de plata intretinere cota individuala si cota parte
Chiar daca apartamentul nu este locuit,proprietarul datoreaza cote parti-daca detine aparate individuale contorizat consum utilitati
Aveti dreptul sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va comunice natura sumelor impuse la plate
Presedintele de asociatie detine obligatia l;egala sa raspunda in termen de 10 zile
Dacă nu sunt repartitoare pe calorifere și se plătește la pausal ,încălzirea la 4 camere costă foarte mult.
Sunt repartitoare,

Alte discuții în legătură

Asociația de propietari poate pune la plată cota întreținere ... giovanni72 giovanni72 Asociația de Propietari poate pune la plată cota întreținere la avizier dacă nu locuiește nimeni la adresă? Întreb asta deoarece nelocuind nimeni de ... (vezi toată discuția)
Plată cheltuieli de intretinere impuse de asociatia de proprietari pentru un apartament nelocuit Liliabdela Liliabdela Vă rog să-mi spuneti dacă este legal să plătesc cheltuieli de intretinere (femeie de servici pt.scara blocului, lumina pe scara blocului, diverse ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli apartament nelocuit TRISUC TRISUC Am un apartament proprietate personala in care nu mai locuieste nimeni din 1992. Mentionez ca APARTAMENTUL ESTE DEBRANSAT, iar pt.consumul de apa am montat ... (vezi toată discuția)