avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul întreținere apartament gol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul întreținere apartament gol

Bună ziua tuturor.
Avem un apartament nelocuit de câțiva ani. În septembrie 2017 s-a lăsat întreținerea pe 0, în ianuarie 2022 întreținerea este 13.000 lei, iar costul pe luna curentă este 500 lei pentru 0 persoane (în condițiile în care la apartamentul de dedesubt suma este de 540 lei pentru 3 persoane).
Știm că trebuie rubrică/coloană separată pentru întreținere luna curentă și pentru restanțe, ceea ce nu se afișează la avizier. Bănuim că se calculează cumva penalizări la penalizări, lucru pe care îl considerăm ilegal.
1. Vrem să știm dacă suma de 13.000 este calculată corect & conform legilor în vigoare sau suntem păcăliți.
2. Știm că putem plăti întreținerea + o parte din restanță, dar nu înțelegem de unde 500 lei pe lună la 0 persoane.
Mulțumim!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:16, 9 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ante-scriitorii nu v-au făcut să înțelegeți un lucru esențial, 90% din cheltuielile pe care le aveți de plătit la un apartament nu depind de numărul de persoane, ci de suprafața utilă a locuinței. Cu cât ea e mai mare, cu atât mai mari sumele. Art. 85 din legea 196 din 2018 arată cam ce gen de cheltuieli se repartizează astfel. Alea pe număr de persoane sunt prezentate la art. 82 și nu sunt semnificative. A avea o proprietate e scump oriunde în lume. Citiți puțin legea 196 din 2018, măcar de la art. 75 până pe la 90 și veți înțelege.

Aveți dreptul conform art. 28 din aceeași lege sa adresați în scris presedintelui, la fiecare afișare lunară de cheltuieli, o cerere pentru a primi explicații. Art. 29 va da dreptul să cereți copii platite pentru documente din urmă și astfel puteți reconstitui istoria. Puteți acționa și în instanță asociația, dacă vă considerați nedreptățit. Dar sa știți un lucru, orice administrare a unei proprietăți comune costă, chiar dacă cea individuală e nelocuita.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația de propietari poate pune la plată cota întreținere ... giovanni72 giovanni72 Asociația de Propietari poate pune la plată cota întreținere la avizier dacă nu locuiește nimeni la adresă? Întreb asta deoarece nelocuind nimeni de ... (vezi toată discuția)
Plată cheltuieli de intretinere impuse de asociatia de proprietari pentru un apartament nelocuit Liliabdela Liliabdela Vă rog să-mi spuneti dacă este legal să plătesc cheltuieli de intretinere (femeie de servici pt.scara blocului, lumina pe scara blocului, diverse ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli apartament nelocuit TRISUC TRISUC Am un apartament proprietate personala in care nu mai locuieste nimeni din 1992. Mentionez ca APARTAMENTUL ESTE DEBRANSAT, iar pt.consumul de apa am montat ... (vezi toată discuția)