Întrebarea este pertinentă şi mă interesează în mod direct. O executare silită este un eveniment stresant, care comportă perdere de timp, de bani şi stres debitorului nevinovat.
Puteţi cere despăgubiri morale pentru toate astea, prin acţiune în răspundere delictuală, dar, din nefericire, rezultatul este incert şi acţiunea în sine are aceleaşi efecte ca daunele sesizate, aşa că...
Da...și răspunsul dv.este la fel de pertinent. Oricum, se poate introduce acțiune de întoarcere a executării silite, potrivit dispozițiilor art.723 NCPC și restabilirea situației anterioare , doar in cazul câștigării contestației la executare ( anularea titlului executoriu sau a executării însăși) , plus dobânda legală , actualizată cu indicele de inflație...
Intradevar este stresantă situația în sine,( executarea silită) ,dar dacă plăteai la timp ratele nu se ajungea la executare .
Nu ma înțelege greșit știu cum este, 10 ani am fost urmărit ,acum în decembrie am scăpat de executare. Oare eu ce despăgubiri sa cer? . Ești primul pe care l-am auzit sa ceara despăgubiri ca a fost execut. Nu vb de returnarea cautiuni si cheltuieli de judecă.
Company Advising
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca executarea silita este nelegala sau daca are la baza acte false, incheiate fara respectarea legii, atunci puteti solicita daune. Daca motivul de castig in contestatie la executare a fost prescriptia sau perimarea, nu aveti ce daune sa solicitati. Prescriptia de exemplu se invocade catre debitor. Nu are creditorul, executorul sau avocatul nicio obligatie in acest sens.