avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține debitorul ...

Ce despăgubiri sau daune poate solicita și obține debitorul ( și care este natura lor) in cazul admiterii contestației la executarea silită?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:57, 7 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa te duci la biserică sa aprinzi o lumânare, pt avocat, și sa te rogi sa nu le admită apelul.
Acum serios ce despăgubiri vrei ,mai exact pt ce ?.
Întrebarea este pertinentă şi mă interesează în mod direct. O executare silită este un eveniment stresant, care comportă perdere de timp, de bani şi stres debitorului nevinovat.
Puteţi cere despăgubiri morale pentru toate astea, prin acţiune în răspundere delictuală, dar, din nefericire, rezultatul este incert şi acţiunea în sine are aceleaşi efecte ca daunele sesizate, aşa că...
Da...și răspunsul dv.este la fel de pertinent. Oricum, se poate introduce acțiune de întoarcere a executării silite, potrivit dispozițiilor art.723 NCPC și restabilirea situației anterioare , doar in cazul câștigării contestației la executare ( anularea titlului executoriu sau a executării însăși) , plus dobânda legală , actualizată cu indicele de inflație...
Intradevar este stresantă situația în sine,( executarea silită) ,dar dacă plăteai la timp ratele nu se ajungea la executare .
Nu ma înțelege greșit știu cum este, 10 ani am fost urmărit ,acum în decembrie am scăpat de executare. Oare eu ce despăgubiri sa cer? . Ești primul pe care l-am auzit sa ceara despăgubiri ca a fost execut. Nu vb de returnarea cautiuni si cheltuieli de judecă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca executarea silita este nelegala sau daca are la baza acte false, incheiate fara respectarea legii, atunci puteti solicita daune. Daca motivul de castig in contestatie la executare a fost prescriptia sau perimarea, nu aveti ce daune sa solicitati. Prescriptia de exemplu se invocade catre debitor. Nu are creditorul, executorul sau avocatul nicio obligatie in acest sens.

Alte discuții în legătură

Cpntestatie la executare (art.399 al.1) sau actiune in constatare (art.111 cpc) ? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care impotriva debitorului nu s-a pornit executarea silita mai bine de 5 ani de cand titlul executoriu putea fi pus in executare , ce cale are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul admiterii unei contestatii la executare silita, ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Buna ziua, In cazul admiterii unei contestatii la executare silita, cheltuielile de executare intra in categoria cheltuielilor de judecata ? Cu alte cuvinte, ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)