avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, A intrat în vigoare aceasta lege ? : \" ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, A intrat în vigoare aceasta lege ? : " Soţul supravieţuitor ...

Buna seara,
A intrat în vigoare aceasta lege ? :
" Soţul supravieţuitor poate primi un ajutor de 25 % din pensia celui decedat, dacă au fost căsătoriţi peste 10 ani, conform noii legi a pensiilor."
Pensia de urmaş se menţine şi, în plus de actualele prevederi, apare o nouă prestaţie, şi anume ajutorul pentru soţul supravieţuitor, care va primi 25% din pensia soţului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie”,

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
Galmeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:41, 3 Ianuarie 2021
Nu intrat in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia persoanei decedate. „pensia de urmas se mentine si, ... Iulita Bambuch Iulita Bambuch pensia persoanei decedate. „Pensia de urmas se mentine si, in plus fata de actualele prevederi, apare o noua prestatie. Este vorba de ajutorul pentru ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata savin aurelia savin aurelia buna dimineata am 67 ani am pensia de 2253 lei sotul a decedat 2020 ma incadrez in conditiile de acordare a pensiei de urmas? (vezi toată discuția)
Bună seara ! există o lege în vigoare, conform căreia în ... emil.calarasu emil.calarasu Bună seara ! Există o lege în vigoare, conform căreia în urma decesului unuia dintre soți, soțul supraviețuitor pensionar are dreptul să beneficieze ... (vezi toată discuția)