avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna dimineata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna dimineata

buna dimineata am 67 ani am pensia de 2253 lei sotul a decedat 2020
ma incadrez in conditiile de acordare a pensiei de urmas?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
savin aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:04, 18 Noiembrie 2021
Incepând din 2019, soțul supraviețuitor care nu optează pentru pensie de urmaș poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar în valoare de 25% din pensia soțului decedat dacă durata căsătoriei lor a fost mai mare de 10 ani și dacă soțul supraviețuitor nu s-a recăsătorit. În acest caz, ajutorul respectiv se poate cumula cu propria pensie a soțului supraviețuitor.
Textul citat nu a întrat în vigoare.. noua lege va întra în vigoare la 01.09.2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat ... CristinaBej CristinaBej Se poate obține un procent de 25% din pensia soțului decedat pe lângă pensia mea? (vezi toată discuția)
Pensie urmas tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Tatal nostru a decedat de curand, Dumnezeu sa-l odihneasca. Am dori sa stim daca mama, poate cumula un procent din pensia tatalui cu pensia ei sau ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie sot supravietuitor. buna ziua. am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea situatie. ... simonaroxana80 simonaroxana80 Buna ziua. Am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea situatie. Sotul pensionar a decedat in luna iunie. Cum se stabileste pensia de urmas? Intelwg ca o ... (vezi toată discuția)