avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul si concediul pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul si concediul pt cresterea copilului

de pe 15 ianuarie intru in somaj si de aproape o luna sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca din somaj pot intra in concediul pt sarcina adica o parte din cele 126 de zile pt sarcina si lauzie si apoi in cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.va rog mult sa ma lamuriti
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:07, 29 Decembrie 2009
1. In timp ce sunteti in somaj puteti intra si in concediu de maternitate si in CCC.
2. Daca in timp ce sunteti in somaj prezentati certificat medical somajul este suspendat si se reia (de acolo de unde a ramas) dupa expirarea certificatului medical. Asta este o posibilitate de a lungi somajul pentru a intra de aici in CCC.
3. La fel si concediul de maternitate si CCC suspenda somajul.
4. Concediul de maternitate si orice concediu medical este platit de Casa de Sanatate prin AJOFM.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal sau somaj? madalinaiftime madalinaiftime Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in luna a 6-a si de luna urmatoare angajatorul actual a decis sa incheie activitatea firmei. ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)