avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil - casa P+1, dobandirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil - casa P+1, dobandirea dreptului de proprietate pod

Buna ziua,

In speta avem un imobil - casa P+1. Imobilul este in forma de L. In prima parte a casei suntem doi proprietari cu podul aferent iar in cea de-a doua parte a casei 3 proprietari avand un pod distinct. Avand in vedere ca nu a fost facuta Ieșirea din indiviziune, daca imi doresc intabularea podului ( din dreptul meu, unde suntem 2 prorietari ), am nevoie de acordul tuturor proprietarilor, chiar daca ei sunt in alt corp al cladirii si nu au acces la acces la pod?
Ce formalitati ar trebui indeplinite ca eu sa pot intra in propietatea podului pe cale conventionala?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:22, 5 Ianuarie 2021
1. Dezmembrarea terenului (cu acordul tuturor proprietarilor terenului)
2. Apartamentarea constructiei si impartirea acesteia in corpuri distincte (cu acordul tuturor proprietarilor intregii constructii)
3. Partaj, in urma caruia fiecare isi la lotul pe care il doreste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)