avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mentiuni talon auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mentiuni talon auto

Buna ziua, este obligatorie trecerea pe talonul auto al unui autoturism instrainat a mentiunii 'instrainat catre...' sau ceva asemanator?
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
ArdeleanDaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:25, 6 Ianuarie 2021
Da, atunci când vindeți mașina, recomandabil e sa păstrați și o copie a certificatului după modificare. Chiar dacă noul proprietar nu o înmatriculează pe numele sau, aveți o dovada clara pentru anularea unui PV de contravenție pe numele dvs., încheiat după înstrăinare.

ArdeleanDaniel a scris:

Buna ziua, este obligatorie trecerea pe talonul auto al unui autoturism instrainat a mentiunii 'instrainat catre...' sau ceva asemanator?

.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2021
ArdeleanDaniel, utilizator

latka a scris:

Da, atunci când vindeți mașina, recomandabil e sa păstrați și o copie a certificatului după modificare. Chiar dacă noul proprietar nu o înmatriculează pe numele sau, aveți o dovada clara pentru anularea unui PV de contravenție pe numele dvs., încheiat după înstrăinare.

ArdeleanDaniel a scris:

Cel care a cumparat masina de la noi e un unchi, deci nu se pune problema sa avem neintelegeri cu amenzi samd. Problema e c la primaria unde locuieste unchiul meu (cumparatorul) nu vor sa-i inmatriculeze masina fara mentiunea aceea. Mi se pare o tampenie atata timp cat are fisa de inmatriculare stamilata de catre primaria de la noi si contractul de V-C.
Ce treaba are la primarie? Nici nu trebuie sa prezinte talonul la primarie.
La inmatriculari o sa fie nevoie de mentiune.
Legiuitorul a impus obligatia ca vanzatorul la momentul transmiterii dreptului de proprietate asupra bun mobil sa completeze rubrica speciala din talon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare in talon "intrainat catre" BogdanIonut1980 BogdanIonut1980 Buna ziua. Am cumparat o masina, in acest moment fiind al treilea proprietar. Proprietarul nr.2 a inscris masina la financiar, dar nu a inmatriculat-o pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)
Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)