avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La mulți ani! Am și eu trei întrebări dacă se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La mulți ani! Am și eu trei întrebări dacă se poate sa îmi ...

La mulți ani! Am și eu trei întrebări dacă se poate sa îmi răspundă cineva, va rog. Momentan sunt in creștere copil, contractul de munca îmi expira în 30.03.2021 pentru ca sunt angajata pe perioada determinata... Si au spus ca ma întorc la 1 martie dacă vreau sa nu mi se încheie contractul, chiar dacă fetita mea în martie are doar 9 luni . Lucrez la aceasta firma din 18.06.2018. ( în iunie fac 3 ani). Întrebările sunt următoarele :
1. Dacă ma întorc la job sunt obligați sa îmi facă pe nederminat?
2. Dacă ma întorc la job pot reveni în concediu creștere copil pana fetita mea face 2 ani?
3. Dacă îmi face pe nederminat și rămân iar însărcinată în câteva luni după sunt obligați sa imi tina postul timp de 2 ani?
Mulțumesc.


Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
ANAMARIAC22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 6 Ianuarie 2021
1. daca reveniti la munca, angajatorul nu are obligatia sa va modifice durata c.i.m. in nedeterminata.

2. dacă va întoarceti la munca puteti reveni apoi în concediu creștere copil pana cand copilul implineste 2 ani.

3. concedierea pe durata CCC sau pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere este interzisa, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal/inchidere puntc de lucru adaniela82 adaniela82 Buna ziua! Sunt angajata iar acum ma aflu in concediu medical intrucat sunt insarcinata (3 luni jum.) si starea de sanatate nu-mi permite sa merg la munca. La ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu maternitate roxaboxa roxaboxa Buna ziua, am nascut pe data de 23.12.2010 si am stat in ccc 2 ani. In data de 19.12.2012 am obtinut un certificat de handicap pentru fiul meu si am prelungit ... (vezi toată discuția)
Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)