avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! As vrea sa va rog sa binevoiti a-mi formula ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! As vrea sa va rog sa binevoiti a-mi formula un raspuns ...

Buna ziua!
As vrea sa va rog sa binevoiti a-mi formula un raspuns la urmatoarea nebuloasa.
As vrea sa ma pensionez ( la varsta de 58 ani) si sa raman totodata activa la actualul loc de munca, aflat in sectorul public . Fac mentiunea ca la acest moment nu am varsta standard de pensionare prevazuta de lege ( in anul 2025 ar fi indeplinita insa am grupa de munca care imi poate reduce varsta de pensionare) . Ma pot prevala de faptul ca , desi indeplinesc cd de pensionare, varsta standard de pensionare nu este atinsa- pentru a ramane activa in institutia publica unde lucrez? Exista legislatie care reglementeaza o astfel de situatie. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Alionia, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:16, 6 Ianuarie 2021
Este posibil fiindca cunosc o persoana care este intr-o asemenea situatie, lucreaza la stat ca functionar public si primeste si pensie. s-a judecat cu institutia ca sa poata lucra in continuare insa nu stiu procedura legala fiindca nu cunosc mai multe detalii. Poate ar trebui sa discutati cu un avocat specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! .sunt nascută pe 29 mai 1967 ,muncesc de 1983 , ... Mariana.marinescu0 Mariana.marinescu0 Bună ziua! .sunt nascută pe 29 mai 1967 ,muncesc de 1983 , am lucrat un an jumate în Anglia cu contract de munca , la serv ,am avut fără plata în ... (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii dupa pensionare - personal auxiliar de justitie zely zely Am varsta de 58 ani ,lucrez ca grefier si as dori sa rămân în activitate şi după împlinirea vârstei de pensionare respectiv 59 ani şi 6 luni , ... (vezi toată discuția)
Sistemul public de pensii elliss elliss Sunt politist la ordine publica, nascut la data de 15.12.1966, barbat, cu o activitate in politie de 20 ani, efectiv lucrati, pe care ii voi implini la data de ... (vezi toată discuția)