avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren confiscata cand s-au construit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren confiscata cand s-au construit blocuri (comunism)

Buna ziua.

O bucata mica din teren (aproximativ 20mp) a fost confiscata de pe vremea comunista cand s-au construit blocuri in zona. In zona respectiva momentan e accessul meu spre garaj si pubelele de la blocuri care s-ar putea muta in alta parte.

Intrebarea mea e daca mai exista vre-o sansa sa recuperez acea bucata de teren? Stiu ca era ceva lege mai demult prin care se putea recupera, dar din cate am inteles nu se mai aplica acum.

Si daca sunt sanse ce pasi ar trebui sa fac in continuare? Sa merg la primarie sau e nevoie de avocat si recuperata bucata respectiva de teren in felul acesta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:54, 6 Ianuarie 2021
Ar fi trebuit ca proprietarul terenului respectiv. bunicii /părinții sau dvs să fi făcut în urma cu aproape 20 de ani demersurile prevazute de legea 10/2000 notificare prin executor judecătoresc,dosar cu n acte la primărie etc.Daca aceste demersuri nu au fost făcute la acel moment între 2000-2002 aproximativ acum este tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face? retrocedare sau...? Silvia1945 Silvia1945 Ce putem face? Retrocedare sau...? Mama mea locuia cu bunica mea într-o comună. Aveam o casă + curte de 2500mp, când au venit comuniștii și le-au ... (vezi toată discuția)
Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. ... tiberius76 tiberius76 Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. Terenul a fost retrocedat ulterior mostenitorilor celor care detineau terenul inainte de ... (vezi toată discuția)
Puncte compensatorii ContSters295489 ContSters295489 Hristos a invita.Am un certificat de mostenitor pe care am 1350 mp de teren(pe care sau construit blocuri ) ,acest teren a fost confiscat pe vremea ... (vezi toată discuția)