Buna ziua!
Bunicul meu a mostenit de la unchiul sau niste terenuri. Pe titlul de proprietate emis mai apare inca o persoana ca mostenitor insa nu stiu cine este (din cate am inteles a fost ruda cu noi). Mentionez ca toti sunt decedati si nu am pe cine sa intreb cine e persoana in cauza.
Notarul a spus ca pt succesiune trebuie sa dovedesc ca persoanele din titlu sunt decedate insa nu stiu cum pot afla detalii despre acea persoana. Cum as putea sa fac? Primaria poate detine si actele de indentitate ale persoanelor din titluri?
Problema e ca pe titlu e doar un nume. Persoana respectiva poate a locuit in alt oras. Ma gandeam ca exista undeva la primarie acte pe baza caruia s-a emis titlul si gasesc mai multe detalii astfel incat sa ma duc la Evidenta populatiei din orasul in care locuieste.
Teoretic, aveti dreptate: la primarie trebuie sa existe cel putin o cerere din partea persoanei care figureaza pe titlul de proprietate, cerere prin care acesta solicita emiterea titlului de proprietate.
Dar, in multe cazuri, primariile nu raspund oricaror solicitari... e mai comoda pentru ele pasivitatea, din pacate.
Dar, daca veti lua legatura cu un avocat din localitatea dvs., cu siguranta el va sti cum sa scoata din aceasta pasivitate primaria.
Titlu de propietate
iongiurca
va rog, in legatura cu persoanele trecute pe T.d.P daca doar una este in viata restul decedate v-as intreba cum se procedeaza pt. iesirea din indiviziune ?, ... (vezi toată discuția)