avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensionare anticipata. Sotul meu este asociat unic si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensionare anticipata. Sotul meu este asociat unic si administrator srl fara contract ...

Sotul meu este asociat unic si administrator srl fara contract de munca, firma inregistreaza profit. A implinit 60 ani si se incadreaza la pensionare anticipata cu penalizare.
In cerere sunt mentionate mai multe situatii in care nu poti beneficia de pensie anticipata concomitent cu alte indemnizatii sau pensii sau contract de munca. In situatia lui poate beneficia de pensie anticipata si sa-si pastreze in continuare calitatea de asociat unic si administrator sau se incalca legea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 7 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in situatia expusa poate beneficia de pensie anticipata si sa-si pastreze in continuare calitatea de asociat unic si administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului - suspendare makavelli makavelli Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului si vreau sa infiintez o SRL, unde sunt administrator si asociat unic. As dori sa aflu cand mi se va ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala lucica58 lucica58 Vreau sa ma pensionez anticipat partial si sunt si asociat unic la un SRL.Va rog sa-mi spuneti daca este vreo problema. Multumesc (vezi toată discuția)
Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)