avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbarea legislatiei in timpul procesului penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbarea legislatiei in timpul procesului penal

In anul 2003 tatal meu a fost trimis in judecata pt distrugere (taiase niste nuci) Procesul a durat pana in anul 2007 astfel ca in timpul acesta s-a schimbat legea nucului iar taierea nucilor nu mai este infractiune. Instanta a pronuntat achitarea si a dispus emiterea unei adrese catre ocolul silvic pt a aplica sanctiunea cu amenda prevazuta de noua lege. Sentinta a ramas definitiva in anul 2007. Pana in prezent tatal meu nu a primit nici o amenda de la ocolul silvic .Cat timp ar trebui sa stea cu frica ca ar putea fi amendat pt acea fapta??
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 10:41, 30 Decembrie 2009
Daca fapta respectiva nu mai este incriminata ca si infractiune, iar instanta a dispus ca ocolul silvic sa aplice sanctiunea amenzii...rezulta ca fapta respectiva este considerata contraventie si se aplica prevederile OG 2 /2001. Astfel, sanctiune trebuia aplicata in termen de 6 luni, in caz contrar aceasta se prescrie.
Deci, tatal dvs poate sa stea linistit... termenul de aplicare a amenzii s-a prescris si nu o sa mai fie sanctionat.
Rozi2007 are perfecta dreptate! Tatal dvs poate sa stea linistit!:D
Cred ca in cauza sunt operabile prevederile O.G.Nr.2/2001,in sensul ca trecand mai mult de 6 luni de la constataterea contraventie,sanctiunea este prescrisa.
Tatal dvs.nu mai are cum sa fie sanctionat pentru respectiva contraventie.
multumesc frumos, mai ales ca amenda minima prevazuta de legea nucului era de 5000 ron. Asa da prilej de sarbatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac Narcisa_ Narcisa_ un hot a intrat in padure sa fure lemne, a si taiat cateva lemne nemarcate. Am sesizat politia, iar in urma cercetarilor, acestia i-au dat amenda de ... (vezi toată discuția)
Sesizare politie clyde2010 clyde2010 Am facut sesizare la politie despre faptul ca o persoana a taiat un nuc din livada mea. Politia mi-a raspuns ca \\" fata de persoana reclamata au fost luate ... (vezi toată discuția)
Contraventii silvice cumulate Mathushalem Mathushalem Buna ziua...Avand in vedere interesul pe care il suscita opiniei publice agresiunile asupra padurii, agravarea tendintelor privind sustragerile de material ... (vezi toată discuția)