avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Terasa sub care sunt spatii comerciale dar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Terasa sub care sunt spatii comerciale dar face parte ...

Buna ziua Terasa sub care sunt spatii comerciale dar face parte din bloc este considerata parte comuna ? La hidroizolatia terasei trebuie sa contribuie si locatarii din bloc?Rog sa-mi spuneti si actul normativ.Multumesc anticipat. IONESCU CONSTANTIN
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 18:42, 13 Ianuarie 2021
Presupun ca cei din bloc nu au acces pe acea terasa. Atunci este parte comuna exclusiva si costul reparatiilor trebuie distribuit doar acelor proprietari care au acea parte comuna exclusiva, respectiv cei care detin spatiile comerciale.
Temei legal- art. 654 din codul civil.
[ link extern ]
Terasa este parte comuna
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu,respectiv are obligatia sa execute hidroizolatia terasei,costurile urmand sa fie repartizate tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
"Terasa sub care sunt spatii comerciale dar face parte din bloc este considerata parte comuna ?".

Articolul 2 din legea 196/2018
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
.................................................
p)parti comune - partile din cladire si/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietati individuale si sunt destinate folosintei tuturor proprietarilor sau unora dintre acestia.
[ link extern ]
Proprietarii spatiilor comerciale trebuie sa fie membrii in asociatie sau sa aiba contracte cu asociatia ca folosesc terasa.
Nu e adevarat, terasa e acoperisul exclusiv al acelor proprietari, fie ei membri sau nu ai asociatiei. Codul civil se adreseaza tuturor proprietarilor, fie ei membri sau nu intr-o asociatie.