avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interimat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interimat

avem urmatoarea situatie: prin ordin al ministrului "cineva" este numit director general al unei institutii bugetare pentru 6 luni.
la sfirsitul celor 6 luni, ministrul emite un nou rdin prin care i se aduce la cunostinta ca interimatul a luat sfirsit si ca acest "cineva" este demis.
personajul in cauza cauta solutii diferite, isi creaza un addendum la contractul cu institutia pe care il semneaza de unul singur, depune o contestatie, ameninta etc.X-(#-o
prin alt ordin al ministrului este numita o alta persoana in functie de director general al aceleasi institutii.=D>
dupa opinia celor mai multi cunoscatori ai situatiei de mai sus, ministrul a procedat corect mai ales a dl. "cineva" in cele 6 luni de zile nu a lucrat decit in beneficiul personal.
care ar fi solutia? dupa 4 ianuarie este clar cei doi se vor intilni pentru a coordona institutia bugetara. unul legal celalalt la categoria " nu ma dau la o parte nici mort"
fara gluma. cine are dreptate si de ce? va multumesc si tuturor un an mai bogat in sanatate, indepliniri pe toate planurile
Cel mai recent răspuns: maria mateias , utilizator 06:06, 3 Ianuarie 2010
Toti au dreptate!
Situatia descrisa de dvs este frumoasa! Exista in alte institutii si 3 derectori pe un post:
-primul este functionar public, numit pe vremea ianainte, destituit de alianta oranje-rosu,inlocuit cu un director rosu, dar galbenul a actionat in instanta si si-a cistigat postul:
-al doilea: director coordonator( plin sau adjunct) numit de monstruoasa coalitie , rosu de coloare, destituit in toamna sau plecat in concediu medical, daca a fost destituit a cistigat in instanta si el;
-al treilea( dar poate nu si ultimul!), de coloarea portocalie, l-a inlocuit pe rosu.
Toti sint legali pe functie( pe acelasi post!!!), platiti din banul public( economii cu cheltuielile de personal,dehhh!) si toti au dreptate, intrucit legislatia a fost facuta varza de hgr-uri, ordonante( de urgenta sau simple!), legi, ordine de ministru etc, etc!
Toti pe o baba si aia shioapa!
Viva Romania si viva la revolution!
Intrucat numire pe functie este pentru 6 luni,la incheierea celor 6 luni nefiind o prelungire a numirii pe functie,persoana respectiva inceteaza raportul de munca.

Intrebarea mea este daca a existat o fisa de evaluare a activitatii ?
La multi, multi ani!!
sincer nu stiu daca a existat o asemenea fisa.
e o situatie mai speciala si chiar usor ciudata cu acest "director".
si oricum nu a avut cea mai fructuoasa activitate. as putea spune din contra.
oricum cele 6 luni "manageriale" au adus numai pagube si au golit conturile pe care institutia le avea.
si nu erau deloc sarace.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin privind eliberare din functie cf.oug.37/2009 aura iftinca aura iftinca Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine; lucrez intr-o institutie publica si conform OUG.37/2009 directorul executiv al acestei institutii a fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de desfacere a contractului de munca Angelsy Angelsy Buna ziua! Am fost concediata in anul 2016, din motive care nu tin de persoana mea, in urma unei decizii de concediere, dat de directorul institutiei ... (vezi toată discuția)
Numai in romania se poate asa ceva raduallan raduallan Speta: un functionar public de conducere de la o institutie de control este destituit ca urmare a reorganizarii institutiei (printr-o hotarare de guvern s-a ... (vezi toată discuția)