Buna ziua, intentionez sa cumpar o casa foarte colorata(fiecare perete are o culoare stridenta :) la un pret foarte atractiv,proprietarul rom o vinde pe repede inainte deoarece a intrat in insolventa pe firma. Casa spune el, e proprietate personala. E si insurat, dar casa e pe numele lui. Daca o cumpar, este posibil ca banca sa ma dea in judecata pe mine, chiar daca certificatul lui fiscal e curat sau sotia sa vina si sa declare ca ea nu a fost trecuta in actul casei si nu a semnat pentru cealalta jumatate? Multumesc!
Da, este foarte riscant ceea ce vreti sa faceti.
Chiar daca casa este trecuta doar pe numele lui, daca aceasta a fost cumparata in timpul casatoriei, se considera bun comun.
Daca este in insolventa firma pe care o are, iar este riscant, doarece nu stiti daca nu cumva, la un anumit moment, aceasta casa nu a fost cumva adusa ca aport la patrimoniul firmei.
Un alt risc reprezinta, faptul ca este in insolventa firma, deoarece daca nu se pot indestula creditorii din patrimoniul firmei, exista posibilitatea extinderii indestularii din bunurile asociatilor/asociatului/administratorului (in functie de prevederile actului constitutiv al firmei).
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate imobilul este proprietatea lui, persoana fizica.
Puteti cere oricand de la Biroul de Carte Funciară un extras de informare, care va va lamuri ce și cum: daca aparține firmei, daca a fost adus ca aport, daca este grevat de sarcini etc.
Dar chiar si asa, acordul soției va fi necesar oricum. Este un bun care din punct de vedere cronologic a fost dobândit în timpul căsătoriei. Deci e comun, indiferent pe numele cui e.
Partaj
cukrasz_kata
Buna dimineata, am o afacere,o societate pe numele meu. Casa in care locuim este proprietatea firmei, adica casa am trecut pe firma pt a putea accesa un ... (vezi toată discuția)