avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe locuinta

Buna ziua!
Daca ma poate ajuta cineva sunt interesata sa aflu ce beneficii ar trebui sa am eu ca platitor de impozit pe locuinta? Am un apartament proprietate personala cu 2 camere, decomandat si platesc cam 100 - 120 lei impozit ptr el. (Cel putin asa am platit pana acum).
Ce anume trebuie sa-mi asigure mie administratia publica locala pentru banii astia pe care ii platesc in fiecare an si care, bineinteles ca se majoreaza de la an la an?!
Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat pentru ajutor!
Un An Nou mai bun si prosper urez tuturor !
Cel mai recent răspuns: diogene67 , utilizator 11:08, 13 Ianuarie 2010
Impozitul este prin definitie o plata obligatorie pentru care beneficiarul (Bugetul de Stat) NU ofera nici o contraprestatie directa. In consecinta:

1. Aveti obligatia LEGALA de a plati acest impozit, altfel se va emit o instiintare de plata / somatie, care este executoriu de drept;
2. Statul (reprezentat prin autoritatile locale) nu va ofera nimic in schimb, cel putin nu in mod direct.
Si totusi mi se pare ca sunt niste bani luati de pomana....Sunt cumva bani pentru clientela politica.
Daca ar fi sa se faca o revolutie ar trebui sa se faca doar pe tema asta.Toti proprietarii sa se uneasca juridic si sa protesteze impotriva taxelor si impozitelor pe teren si locuinte.Cel putin impozitul pe teren nu exista in urma cu 10 ani...
statul permite proprietatea privata si acest lucru se impoziteaza.
de asemeni, statul permite sa se deruleze afaceri pe teritoriul romaniei si acestea se impoziteaza.

aceste impozite si taxe percepute de stat trebuie sa se intoarca in folosul contribuabililor. de aici in colo .... no comment!

...daca sunteti asa suparata pe primarie ganditi-va ca poate si ei se supara ca le calcati pe drum, trotuar etc care tin de domeniul public...si atunci dumneavoastra nu mai aveti cum sa iesiti/intrati in proprietate daca nu recunoastem un spatiu comun in care sa convietuim si a carui administrare costa...
Bine,dar si pe vremea lui Stefan Cel Mare era un stat si atunci erau proprietati si nu stiu daca cineva care detinea pana intr-un hectar platea taxe si impozite pe acea proprietate...
E adevarat ca boierii participau la razboaie pt apararea proprietatilor,dar cred ca si noi daca am fi pusi intr-o astfel de situatie(Doamne ferreste),am fi obligati sa o facem.
De cand s-au infiintat totusi aceste taxe si impozite si cine a fost cu ideea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti constructii Teodor V Teodor V Buna, seara. In 2004, dintr-o eroare, cadastristul a gresit categoria de folosinta a terenului din arabil in curti constructii, intabulandu-l ca teren cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt cedare/donatie de teren agricol Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Problema: - detin IN INDIVIZIUNE cu 2 rude de gradul 2 (veri primari) o suprafata de teren agricol - doresc sa o cedez celorlalti 2 proprietari insa cu o ... (vezi toată discuția)