avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cineva cu experiența care m-ar putea îndruma, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cineva cu experiența care m-ar putea îndruma, accident auto

Salutare, scriu pe acest forum cu speranța ca cineva cu mai multă experiența m-ar putea ajuta.
Am făcut accident in urma cu 3 săptămâni, am intrat intr-o curba și am pierdut controlul volanului Menționez ca afara ploua și era noapte. Intrând in curba mașina mi-a derapat am apăsat putin frâna in speranța ca o pot opri însă mai rău am făcut, in mașina se mai aflau 4 persoane 3 au fost transportați la spital iar una a refuzat deplasare la spital. Doua persoane au ieșit din spital după doua zile iar băiatul care era in dreapta mea încă se afla la spița acesta fiind cel mai grav rănit(in momentul de fata se simte bine dar nu se știe exact când va ieși din spital)
Mi sa întocmit dosar pentru vătămare corporală din culpa și mi sa oferit o dovada de circulare pe 15 zile urmând sa ma duc sa mai scot una noua după expirarea acestea.
Persoanele implicate in accident au spus ca nu vor depune plângere.

Întrebarile mele sunt ce se va întâmplat de acum încolo și când îmi va fii înapoiat permisul de conducere înapoi.(este primul accident in cei 3 ani de când am permisul și nu știu demersurile)
Cât o sa dureze aceste proces sau dacă va fii un proces ?
O sa am nevoie de un avocat ?
Sunt singurul care a dat declarație, vor fii și ceilalți chemați sa dea declarație ?
Mulțumesc anticipat cele ce îmi pot oferi o informație
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
Ionut_rs, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 12:49, 10 Ianuarie 2021
Cel mai probabil o sa se claseze dosarul, insa dureaza destul de mult, aprox 1 an. Pana atunci o sa stai pe dovada. Daca vrei sa urgentezi poti angaja un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu o victima colaterala poeluci poeluci Buna ziua, Luna trecuta am avut un accident, un autoturism a taiat curba si a intrat pe contrasens. Am tras de volan dreapta sa-l evit sa nu ma loveasca ... (vezi toată discuția)
Autoaccidentare Beatrice Iulia Beatrice Iulia Buna ziua!In urma cu 2 săptămâni am avut o accidentare!Afara ploua,viteza a fost de 60km/k,mi a ieșit un câine in fata am tras stânga de volan și mi a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime Cristian2666 Cristian2666 Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în ... (vezi toată discuția)