avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soluționare promisiune vânzare după divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soluționare promisiune vânzare după divort

Unul din soți “x” a încheiat o promisiune de vânzare pt un imobil aflat in construcție in timpul căsătoriei menționând ca e căsătorit cu “y” urmând ca actul in forma autentica se se definitiveze după un divort amiabil la notar survenit ulterior. Suma din antecontract a fost achitata exclusiv de “x”.
Întrebarea este dacă in divorțul ce se va încheia la notar va trebui menționat acest precontract sau pur și simplu se va finaliza de la sine de către cel care a încheiat promisiune inițială, “x” divorțat fiind la momentul acela?
Menționez ca divorțul va fi amiabil, de comun acord și fiecare din soți va rămâne exclusiv cu ce a avut înainte de căsătorie.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:01, 10 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțul este desfacerea căsătoriei și atât.
Bunurile nu intereseaza decât la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soluționare promisiune vânzare imobil! in timpul căsătoriei ... DAE219 DAE219 Soluționare promisiune vânzare imobil! In timpul căsătoriei s a încheiat o promisiune de cumpărare imobil (2019) de către Sot menționând ca este ... (vezi toată discuția)
Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala unde promitentul ... LauraG. LauraG. Pentru semnarea unei cesiuni de promisiune bilaterala unde promitentul cumparator este sotul meu( cetatean strain) este nevoie la notar si de semnatura mea? ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez. ce trebuie sa fac? dorumid dorumid Am o casnicie de peste 20 ani, un copil major (student) si o sotie cu care nu ma mai inteleg si de care vreau sa divortez si sa fac si partaj. Pur si simplu nu ... (vezi toată discuția)