avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Socrii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Socrii mei au ...

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Socrii mei au cumparat de la parinti un teren pe care au facut casa. Actul s.a incheiat prin chitanta dse mana, cu martori, fiind vorba de achizitie inainte de 1989. Ei au cumparat o parte din pamantul parintilor cu acel act, restul pamantului impartindu.se intre frati in urma unei judecati la tribunal. In acel moment, actul de mana luandu.se in conaiderare la tribunal. Problema intervine acum.... Vrem sa facem cadastru si act de vanzare cumparare intre noi si socrii, dar ei au pierdut acel act de mana facut cu parintii lor pt teren... Spuneti.mi,va rog, ce pot sa fac pt a face cadastrul si actul de vanzare cumpare intre noi... De unde sa incep, care sunt pasii... Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:19, 12 Ianuarie 2021
Buna ziua, puteti incerca dobandirea titlului de proprietate de catre socrii prin uzucapiune urmata de vanzarea imobilului catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme... 1. ... irina_irina irina_irina Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme... 1. Socrii mei au cumparat de la parinti un teren pe care au facut casa. Actul s.a incheiat prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)