avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara/de intretinere in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara/de intretinere in timpul casatoriei

Buna ziua.
Sunt casatorita de 14 ani. Sotul este plecat la munca in strainatate de 3 ani. Impreuna avem un copil minor. In ultimul an nu a mai trimis decat alocatia data de statul respectiv, nicio alta suma din salariul lui. Va intreb daca se poate cere pensie alimentara, de intretinere sau cum se numeste, nefiind (inca) divortati si care este procedura.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:03, 17 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, puteti cere.
Adresati-va instantei cu cerere. Stiti unde lucreaza si pe ce bani?
E mai usor de stabilit daca aveti ceva date privind venitul lui.
Sa cereti pensie 1/4 din venitul lui si sa fie obligat sa triimita si alocatia copilului. Veti scrie ca o trimite pe aia, dar sa nu aveti surpriza ca apoi sa trimita doar pensia si fara alocatei , ca sa va mai adresati o data, deci cereti de la inceput.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Soțul dvs este obligat la întreținerea copilului, astfel că aveți temei să cereți obligarea lui la plata întreținerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită ... GhilezanD. GhilezanD. Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită atunci la suma de 200 lei pentru fiecare copil,doi copii.As vrea sa cer marirea acesteia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copii violeta69 violeta69 va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in ... (vezi toată discuția)
Cine este obligat să plătească pensie alimentara? Gabriela13071979 Gabriela13071979 Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat și ce pași trebuie să urmez în următoarea situație. Am divorțat în 2016 de fostul soț iar în urma ... (vezi toată discuția)