avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cer si eu un sfat ,vreau sa ma pensionez anticipat si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cer si eu un sfat ,vreau sa ma pensionez anticipat si implinesc ...

Cer si eu un sfat ,vreau sa ma pensionez anticipat si implinesc cei 35 ani +8 in luna aprilie a.c tinand cont ca la 1 septembrie 2021 se schimba legea pensiei care mod de calcul e mai benefic pentru mine cel de acum s-au cel dupa 1 septembrie ,va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: florinm58 , utilizator 18:13, 11 Ianuarie 2021
In opinia mea pensia din aprilie 2021 va fi aproximativ egala cu cea din septembrie 2021.
Este posibil ca cea din aprilie sa fie doar cu cativa lei(10-15) mai mare.
Indicele de corectie este de 1,41.Deci 41%.
Trecerea de la 35 la 25 acopera 40%.
25x140%=35
Raman neacoperiti doar 1%.
Lucrand inca 4 luni se mai poate acoperi ceva si din acel 1%.
Sper ca in cei 43 de ani sa nu aveti stagiu asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate, armata).
Va multumesc d-le Carp am scazut armata si oricum in august am intentia sa ies ,va doresc un an bun si multa sanatate!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
florinm58, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo penalizare daca ies la pensie anticipat ,mentionez ... florinm58 florinm58 Exista vreo penalizare daca ies la pensie anticipat ,mentionez ca in luna aprilie 2021 implinesc cei 35+8 =43 ani munca iar eu vreau sa ies in luna August ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters303335 ContSters303335 buna ziua la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)