In 2018 am incheiat un contract cu telekom pe 3 ani.
Am gresit eu, nu am verificat cum trebuia contractul si m am ales cu 2 nr de telefon (40 euro fara tva + 33 euro fara tva). Abonamentele au venit insotite de un telefon!
Au trecut aprox 18 luni de cand am inceput perioada contractuala si doresc sa fac reziliere, am platit aprox 18 luni daca nu ma insel si am facut amanare de plata 3 luni, am vrut sa platesc tot odata cu grant ul venit recent.
Deci totalul pe contract -> 73 euro fara tva x 24 luni + 33 euro fara tva x 12 luni. Cu tot cu TVA da undeva la 14.400 lei maxim.
Avand in vedere ca am platit deja 18 luni (vreo 8100 lei) mai am de platit (1246 euro -6070 lei, aceasta suma am primit o de la 2 angajati telekom).
Problema incepe acum-> am fost sunat de o agenta telekom astazi, m a tot invartit cu oferte si pana la urma a spus ca pot rezilia doar unul din contracte (daca vreau) iar celalalt (ca sa raman la ei) il scad la 10 euro/luna(cel de 33 euro). Am spus sa imi trimita pe mail toate informatiile, suna ok, as fi platit ce a mai ramas din ambele contracte pana pe 2021 martie adica aprox 2800-3000 lei iar pe urma in loc sa platesc cash cei 33 euro/luna fara tva as fi platit 10 euro/luna pentru urmatoarele 13 luni.
Concluzie: In loc de 1246 euro cash, -> 2800-3000 lei cash + 10 euro fara tva/luna pentru 13 luni incepand din martie.
Ce am primit pe mail in urmatoarea ora:
"Asa cum am discutat telefonic, atasat puteti regasi contractul serviciului de telefonie mobila *******162 in varianta cu 10 euro fara tva. In acest moment, achitati 34 euro fara tva, iar tariful se va reduce la 10 euro fara tva si se vor adauga 30 zile la perioada contractuala.
Cu privire la desfiintarea serviciului ********02 aceasta se poate face doar cu taxa de reziliere ceea ce inseamna un tarif de 574 euro fara tva plus contra valoarea subventiei de care ati beneficiat in 2019 pentru acest serviciu in valoare de 560 euro fara tva. Costul total al taxei de reziliere pentru ********02 va fi de 1134 euro fara tva, aproximativ 6735 lei, tva inclus. Asa cum v-am transmis telefonic, va rugam sa luati in calcul solutia de a mentine serviciile pana la expirarea perioadei contractuale.
Cum au ajuns la suma de 6732 lei, tva inclus + 10 eura/luna cand eu in contract total mai aveam 1246 euro(suma primita de la 2 angajati telekom)
Cand i am spus de acea suma, mi a spus de o taxa de SUBVENTIE 560 euro de care am beneficiat? La ce se refera aceasta taxa?
Si taxa de reziliere de 574 euro, care, din cate am inteles peste tot online, este abuziva. Este asa defapt? Pot face ceva in aceasta privinta?
Super recunoscator pentru orice ajutor. Multumesc!