avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii instrainare imobil detinut de un minor 16 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii instrainare imobil detinut de un minor 16 aniLa multi ani! Va rog daca este posibil sa primesc cateva informatii ...

La multi ani! Va rog daca este posibil sa primesc cateva informatii la speta mea: am un fiu de 16 ani 6 luni. Acesta a mostenit din partea tatalui sau un imobil pe care am dori sa il vindem. Nu cunosc conditiile in care se poate instraina acest imobil inainte de a deveni major. Vrem acest lucru deoarce dorim sa ne mutam in alt oras unde am un imobil achizitionat pe numele meu prin credit imobiliar de 11 ani si nu ne-am mutat din cosnsiderentul ca nu ar putea vinde avand in vedere ca fiul meu este minor. Va multumesc. Cu deosebita stima, MIRELA
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:34, 13 Ianuarie 2021
poate vinde doar cu acordul instantei daca e in interesul sau, iar banii sunt ai lui.
Multumesc pt raspuns. Evident ca banii sunt ai lui, chiar vrem sa ii depunem in contul lui si sa aiba acces doar el la varsta de 18 ani. Puteti sa imi spuneti va rog un prim pas? Nu cunosc procedura.
mergeti intai la notar si vedeti de ce e nevoie sau la autoritatea tutelara sa vedeti daca va dau ei autorizarea. Daca nu va trebui sa va adresati judecatoriei de care apartineti cu domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi tutore office1zoran office1zoran Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile tutorelui dupa ce obtine hotararea judecatoreasca definitiva? Sunt interesat daca poate vinde un bun imobil a ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare imobil copilului DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Buna ziua.Numele meu este Daniela Petrache.Vreau sa-i fac act vanzare cumparare copilului meu.Mentionez ca sunt casatorita de 26 ani cu sotul meu avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare minor vrem sa achizitionam un imobil ... Maria85mirela Maria85mirela Contract vanzare cumparare minor Vrem sa achizitionam un imobil (apartament) pe numele copilului in varsta de 4 ani, in viitor daca vom vrea sa il vindem sa ... (vezi toată discuția)