avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Sunt in procedura de divorț și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Sunt in procedura de divorț și coasigurata prin ...

Buna ziua,
Sunt in procedura de divorț și coasigurata prin soțul (fiind în concediu de creștere copil fara a un loc de muncă unde sa revin, cei de la sănătate mi-i zis că mă pot coasigura așa).
Aș dori să știu ce variante am de asigurare/coasigurare când se finalizează procedura de divorț.
Mă poate coasigura o ruda de gradul 1 (sora)? Mama este pensionara mă poate coasigura ea?
Doar până îmi găsesc de lucru din nou.
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 00:31, 13 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Detalii: [ link extern ]
Nu puteti fi coasigurata mamei sau sorei dvs.

Daca sunteti in CCC, atunci aveti calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, în condițiile prevăzute de legislatia in vigoare.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar? Mardarealexandra Mardarealexandra M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit ... (vezi toată discuția)
Coasigurati si persoane aflate in intretinere - diferente irina_iris_19 irina_iris_19 explicati-mi si mie diferenta dintre cele 2 categorii!daca e coasigurat nu e automat aflat in intretinere?pe decl 112 se trec coasiguratii in baza ... (vezi toată discuția)
Coasigurarea la plata contribuþiei de asigurãri obligatorii de sãnãtate in cazul unui venit neimpozabil si nepermanent lady_v lady_v Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarelor, in privinta contribuţiei de asigurări obligatorii de sănătate: La ce se refera expresia ... (vezi toată discuția)