Buna ziua,
In urma unor probleme de natura financiara, am ajuns in imposibilitatea de a returna o linie de credit catre raiffeisen bank.
Din acea linie, am ramas cu aproximativ 48.000 de lei (am platit aproape 21.000). Am incheiat un acord cu banca, pe care nu am reusit sa-l respect.
Dupa evenimentele astea, am primit o hotarare de la executorul judecatoresc prin care mi se instituie o poprire de 585 de lei lunar, pana la recuperarea integrala a creantei, plus 7000 de lei cheltuieli pentru executor.
Cei 7.000 de lei i-am platit + 585 de lei pe noiembrie si aceeasi suma pe decembrie, iar azi pe ianuarie.
Problema pe care o am este ca banca ma suna insistent, zilnic chiar, spunandu-mi ca ei nu sunt de acord cu acea hotarare si vor incepe executarea silita pe imobil (am un apartament). Este legal ce fac ei?
Cei 7000 lei reprezintă onorariul executorului judecătoresc, adică e pâinea lui. El din astea trăiește, din onorarii.
Rolul lui este să pună în executare titluri executorii, și să recupereze creanțe prin toate mijloacele legale. Exact cum procedează acum în speța dumneavoastră.
Ce intrebam eu in fapt este urmatoarea chestiune: daca executorul judecatoresc mi-a emis o hotarare prin care imi popreste veniturile cu suma de 585 de lei, care e rolul lui, din moment ce banca in continuare ma ameninta cu executarea silita a imobilului?
Si daca banca a apelat la un executor, acesta a oferit o solutie si urmareste recuperarea creantei (cu care am fost de acord, mereu am colaborat cu banca, nu am incercat niciodata sa neg existenta creantei), acum de unde pana unde ei brusc nu-s de acord?
Hotararea executorului este obligatorie pentru mine si cu titlu de "recomandare" pentru banca?
Pe scurt: daca exista o hotarare a executorului, eu ma supun ei si banca face ce vrea? Asta nu inteleg.
Executor
ioana2525
Am avut proces cu firma pt drepturi salariale. Am avut castig de cauza, am primit hotararea jud acasa, au trecut si cele 10 zile de recurs (am facut si cererea ... (vezi toată discuția)